Манти можна готувати з різними начинками, додаючи до дрібно нарізаного м’яса різні овочі. В даному варіанті це гарбуз. Манти виходять соковитими, ароматними, подаються з томатно-часниковим соусом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 470 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Вода 215 мл.
- Сіль ½ ч. л.
- Для начинки:
- Гарбуз 380 гр.
- М’ясо жирне 380 гр.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Сіль за смаком
- Суміш перців за смаком
- Масло вершкове 3 ст. л.
- Оцет бальзамічний 1 ст. л.
- Для соусу:
- Помідор 2 шт.
- Часник 1 долька
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Цукор-пісок 1 щіпка
- Олія соняшникова 2 ст. л.
Кроки
- У глибокий посуд просіяти борошно, вбити яйце, всипати сіль і додати воду в кілька прийомів. Замісити тісто, як на пельмені, і залишити при кімнатній температурі на 1 годину, накривши ємність чистим кухонним рушником.
- Для начинки порізати дрібно м’ясо і гарбуз (знявши попередньо шкірку).
- Цибулю почистити, обполоснути. Дві головки подрібнити за допомогою блендера в пюре, одну порізати на дрібні шматочки.
- До шматочків гарбуза додати сіль, перець, половину оцту. М’ясо змішати з цибулею кубиками і в пюре, додати сіль і мелений перець, залишок бальзамічного оцту. Додати до гарбузової суміші і перемішати. Якщо в начинці не вистачає жиру, то можна розтопити близько 2 ст.л. вершкового масла і підмішати до начинки. Все розмішати і залишити постояти на 15 хв.
- Тонко розкачати тісто, вирізати з нього кружечки склянкою. Розкласти по кружечках тіста начинку і защипнути краї так, як підкаже уява, головне, щоб це було ретельно.
- Готувати страву в мантоварці близько 45 хв.для цих цілей також підійде пароварка.
- Для соусу в чаші блендера або кухонного комбайна з’єднати томати, очищений часник, додати сіль і перець, трохи цукрового піску і масло. Подрібнити все до стану пюре.
Подавати манти, промазавши їх вершковим маслом і посипавши сумішшю мелених перців. До страви подати приготований соус.