Щоб надати гарбузовому супу-пюре яскравий пряний аромат, додайте в нього корінь імбиру. Таке блюдо стане вишуканим рішенням для вашого обіду. Крім того, частування порадує корисними і поживними властивостями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 4 зуб.
- Імбир 10 гр.
- Вершки 300 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Паприка мелена копчена ½ ч. л.
- Масло вершкове 60 гр.
- Олія оливкова для смаження
Кроки
- Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння, після чого нарізаємо продукт невеликими кубиками. Випікаємо його з сіллю і перцем 20 хвилин при температурі 200 градусів.
- Прогріваємо каструлю з вершковим маслом. Обсмажуємо тут цибулю з половиною тертого імбиру і часнику близько хвилини.
- Вливаємо сюди один літр води. Кип’ятимо і солимо. Додаємо печену гарбуз і готуємо масу 20 хвилин.
- Незабаром обсмажуємо імбир, що залишився на оливковій олії. Додаємо сюди мелену паприку.
- З’єднуємо суп з імбирною обжаркою і збиваємо все це в блендері.
- Розливаємо отриманий продукт по тарілках і порційно доповнюємо окремо збитими вершками.
Пряний гарбузовий суп з вершками готовий!