На сковороді обсмажується помідор, морква, цвітна капуста, солодкий перець і м’якоть кабачків. У човники закладається начинка, що вийшла і все запікається протягом 30-35 хвилин. Виходить дуже смачне і легке блюдо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 4 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідор 1 шт.
- Цвітна капуста 150 гр.
- Перець солодкий 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Для початку ретельно промиваємо під проточною водою кабачки і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Далі розрізаємо їх навпіл і за допомогою чайної ложки дістаємо з них м’якоть.
- Моркву промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликим кубиком. У перцю видаляємо плодоніжки з насінням і ріжемо його так само, як і моркву.
- Ріпчасту цибулю очистимо і також дрібно нарізаємо. Капусту добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо і розбираємо її на суцвіття.
- Помідор промиваємо і знімаємо з нього шкірку. Для цього робимо на ньому хрестоподібні надрізи і заливаємо окропом. Дістаємо через хвилину і занурюємо в крижану воду. Далі знімаємо шкірку за допомогою ножа. М’якоть кабачків дрібно нарізаємо.
- У сковороді розігріваємо трохи рослинної олії і обсмажуємо на ній моркву, солодкий перець, цвітну капусту і ріпчасту цибулю. Очищений часник тиснемо за допомогою преса і відправляємо його в сковороду з овочами. Через 5 хвилин додаємо до решти інгредієнтів нарізаний помідор і м’якоть кабачків. Додаємо сіль з перцем за смаком, перемішуємо і тушкуємо протягом 5-10 хвилин, поки не випарується вся рідина.
- Човники трохи солимо і начиняємо їх готовою начинкою. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинної олії, викладаємо туди кабачки і випікаємо в духовці при 180оС протягом 30-35 хвилин. При бажанні в кінці приготування можна буде додати в човники сметану і посипати сиром. Готову страву перекладаємо на тарілки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!