Дрібно нарізане куряче філе змішується з помідором, зеленню, часником, м’якоттю кабачка і йогуртом. Отримана начинка розкладається по човниках і все випікається 20 хвилин. Потім кабачки посипаються сиром і запікаються ще 10 хвилин.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 шт.
- Куряче філе 200 гр.
- Помідор 1 шт.
- Петрушка 20 гр.
- Кріп 20 гр.
- Часник 3 зуб.
- Йогурт 200 гр.
- Сир голландський 200 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Для початку ретельно промиваємо кабачки під проточною водою і розрізаємо їх на дві частини. За допомогою ложки видаляємо з них м’якоть, яка відправиться в подальшому в начинку.
- Куряче філе також промиваємо, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо його дуже дрібними кубиками.
- Помитий помідор нарізаємо такими ж кубиками, як і куряче філе.
- Промиту петрушку, кріп і очищений часник дрібно рубаємо ножем.
- В окрему ємність відправляємо йогурт (його можна замінити нежирною сметаною), додаємо до нього нарізану зелень з часником і добре перемішуємо.
- Окремо змішуємо разом куряче філе, помідор і нарізану м’якоть кабачків. Додаємо сіль з чорним перцем за смаком і йогурт з часником і зеленню. Все ретельно перемішуємо.
- Деко змащуємо рослинною олією і викладаємо на нього кабачки. Начиняємо їх начинкою, що вийшла. Розігріваємо духовку до 200оС і запікаємо човники протягом 20-25 хвилин.
- Через цей час дістаємо їх з духовки, посипаємо натертим на крупній тертці голландським сиром, після чого запікаємо ще 10 хвилин, поки сир не зарум’яниться.
- Дістаємо готову страву з духовки, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
При бажанні можна прикрасити човники свіжою зеленню. Приємного апетиту!