Коли я готую буряковий салат, саму буряк волію використовувати сирим. Мені подобається його соковитість і хрустка текстура. Але іноді без термообробки не обійтися. Наприклад, якщо готувати салат з буряком і фетою, овоч спершу слід запекти в духовці. А ось французький салат готується з повністю сирих продуктів.
Насправді, буряк в сирому вигляді містить занадто багато корисних речовин, щоб просто так від них відмовлятися. Тому в раціоні моєї сім’ї завжди знайдеться місце для бурякового салату. У французький салат я принципово не додаю майонез. Щоб зробити його смачним, використовую інші хитрощі.
- Буряк 4 шт.
- Огірок 1 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Петрушка 10 гр.
- Картопля 1 шт.
- Цибуля червона ½ шт.
- Сіль за смаком
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Сирий буряк очистіть від шкірки, натріть на крупній тертці. Картоплю відваріть в шкірці. Остудіть і очистіть коренеплід від шкірки. Великий огірок теж очистіть від шкірки.
- Огірок натріть на крупній тертці, відіжміть зайвий сік. Картоплю натріть так само. Пересипте обидва овоча до буряка. Половинку червоної цибулі наріжте тонкими смужками, а петрушку порубати.
- Додайте інгредієнти в миску з іншими овочами. Посоліть і поперчіть масу за смаком. Полийте її оливковою олією. Перемішайте. Викладіть салат на тарілку для подачі.
Прикрасьте французький салат часточками яєць, заздалегідь зварених круто. Дуже красивою закуска виходить і з перепелиними яйцями. Якщо такі є в холодильнику, сміливо готуйте їх для цієї страви. Сподобався рецепт? Розкажіть, як ви готуєте бурякові салати? Будемо раді дізнатися про ваші уподобання!