Чи знаєте ви секрет приготування ніжного і пряного гарбуза всередині і хрусткого зовні? Для того щоб створити таке цікаве блюдо знадобиться зовсім небагато часу, спецій і шматочки гарбуза. А для отримання рум’яної скоринки необхідно відкрити фольгу за п’ять хвилин до готовності.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 500 гр.
- Лимон ½ шт.
- Кінза 1 пучок
- Петрушка 1 пучок
- Часник 2 зуб.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Коріандр (насіння) ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Для ароматної заправки розрізаємо лимон на дві частини і з однієї видавлюємо сік.
- Зелень (кінзу і петрушку) максимально подрібнюємо.
- Зубчики часнику очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес і з’єднуємо з зернами коріандру, подрібненою зеленню, сіллю і чорним меленим перцем.
- До отриманої суміші заливаємо лимонний сік і оливкову олію – все гарненько перемішуємо.
- Яскравий гарбуз розрізаємо на досить великі шматочки і натираємо ароматною заправкою з травами і часником.
- Приправлені шматки обертаємо шаром фольги і випікаємо близько 30-35 хвилин при температурі 200 градусів.
Приємного апетиту!