Голубці з пекінської капусти з фаршем та рисом порадують вас не лише яскравим та апетитним смаком, але й нескладним процесом приготування. З листям пекінської капусти набагато простіше працювати. Беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 500 гр.
- Капуста пекінська 450 гр.
- Цибуля ріпчаста 250 гр.
- Рис білий 180 гр.
- Морква 200 гр.
- Помідор 700 гр.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія для смаження
На порцію
Калорії: 144 ккал
Білки: 3.8 г
Жири: 10.3 г
Вуглеводи: 9.1 г
Кроки
- Промиваємо пекінську капусту та акуратно розбираємо її на листя.
- У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш і добре промитий рис. Додаємо сіль та ретельно перемішуємо.
- Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо овочі на олії до рум’янцю. Солимо за смаком.
- Листя пекінської капусти відварюємо в киплячій підсоленій воді кілька хвилин.
- Половину обсмажених овочів відправляємо в миску з фаршем і ще раз добре перемішуємо начинку.
- Листя пекінської капусти розкладаємо по робочій поверхні. Товсту частину капусти відбиваємо кухонним молоточком
- На край кожного листка кладемо трохи начинки та починаємо згортати, формуючи акуратні голубці.
- Викладаємо голубці в каструлю з товстим дном щільно один одному. Закриваємо їх обсмаженими овочами, що залишилися.
- Подрібнюємо в блендері свіжі помідори, отриману томатну суміш солимо і перемішуємо.
- Заливаємо наші голубці томатною сумішшю. Якщо потрібно, наливаємо ще трохи води. Тушкуємо на слабкому вогні під кришкою 1 годину.
Голубці з пекінської капусти з фаршем та рисом готові!