Гороховий суп зі свининою – це навариста перша страва, яка вражає своєю густотою і яскравим смаком, перед яким неможливо встояти. Рекомендуємо вам з вечора замочити горох у воді і вже на наступний день спокійно приступити до готування, так як, таким чином, суп виявиться на вашому столі набагато швидше.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 200 гр.
- Горох 500 гр.
- Картопля 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 2 зубці
- Гірчиця 2 ч. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
Кроки
- Приблизно за 8 годин до початку готування замочуємо горох в прохолодній воді. На ранок рідина з бобової культури зливаємо, очищаємо і промиваємо овочі. Також обов’язково обполіскувати м’ясо під струменем води.
- Довільно нарізаємо свинину і викладаємо в каструлю, заливаємо водою і томимо на повільному полум’ї близько півгодини. Після, солимо і варимо ще 10 хвилин. Після закінчення часу бульйон проціджуємо, а м’ясо залишаємо на столі для охолодження. У гарячий бульйон висипаємо горох-варимо 30 хвилин.
- На дрібні кубики ріжемо ріпчасту цибулю і моркву.
- Промиті бульби картоплі нарізаємо брусочками або довільними шматочками.
- На розігрітій олії обсмажуємо до світло-коричневого відтінку моркву з цибулею.
- У момент, коли горох проварився 30 хвилин, додаємо картоплю і засікаємо 15 хвилин.
- Далі, викладаємо в бульйон зажарку і свинину, солимо і готуємо ще 10-15 хвилин.
- За 1-2 хвилини до зняття з плити, приправляємо першу страву часником, пропущеним через прес і гірчицею.
- Закриваємо каструлю кришкою і настоюємо страву не менше півгодини.
Тільки потім розливаємо по тарілках і трапезуємо, прикрасивши супчик зеленню. Приємного апетиту!