Дуже смачна заготовка, яка складе конкуренцію аджиці і іншим гострим закочуванням. Солодкість буряка вдало поєднується з часником і гостротою перцю. Для повноти смаку також додаємо перці болгарські і помідори. Така ікра ідеально доповнить закуски з холодного м’яса, сала, птиці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Буряк 1 кг.
- Помідор 1.5 кг.
- Перець болгарський 1 кг.
- Перець гіркий 3-5 шт.
- Часник 2 головки
- Оцет столовий 9% 100 мл.
- Рослинна олія 100 мл.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 100 гр.
Кроки
- Буряк очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматками.
- Болгарські перці промиваємо, звільняємо від насіння і плодоніжки, ріжемо на шматки.
- Гіркий перець промиваємо, зрізаємо плодоніжки. Насіння залишаємо.
- Помідори промиваємо, обсушуємо, вирізаємо слід від плодоніжки. Ріжемо на шматки.
- Всі підготовлені овочі пропускаємо через м’ясорубку. Часник очищаємо від лушпиння. Промиваємо, обсушуємо і також пропускаємо через м’ясорубку.
- Ємність з овочевою масою ставимо на плиту. Додаємо сіль і цукор перемішуємо. Доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо ікру на великому вогні сорок п’ять хвилин. Помішуємо, щоб не пригоріла.
- Після закінчення часу варіння вливаємо в ікру оцет і рослинну олію, перемішуємо і варимо ще п’ятнадцять хвилин.
- Гарячу ікру розливаємо по сухим стерилізованим банкам. Закручуємо сухими стерильними кришками. Зберігаємо ікру в прохолодному місці.
Приємного апетиту!