Від гострих східних закусок приходжу в захват. Намагаюся пробувати щось нове кожен раз, коли йду на базар. Там в одній з крамниць торгує корінна кореянка, яка переїхала до нас пару років тому. Готує вона чудово, від клієнтів немає відбою. Більш того, навіть рецептами ділиться. Її фірмовий гострий салат тепер робить півміста.
Щоб приготувати гострий салат по-корейськи, вам знадобиться Пекінська капуста, морква і зелена цибуля. А щоб надати овочам пікантності і хрусткої текстури, слід замаринувати їх в особливій заливці. Як не дивно, соєвий соус можете залишити на полиці.
- Капуста пекінська 750 гр.
- Імбир 15 гр.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Паприка 1.5 ст. л.
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Цибуля зелена 20 гр.
- Часник 30 гр.
- Сіль 1 ст. л.
- Вода 80 мл.
- Перець чилі ½ ч. л.
- Морква 1 шт.
- Оцет яблучний 3% 2 ст. л.
- Відріжте капусті качан. Листя порубати крупно. Моркву натріть на тертку для овочів по-корейськи. Зелену цибулю подрібніть. Пересипте підготовлені овочі в глибоку миску.
- Тепер приготуйте заливку. Часник і імбир, очищені від шкірки, натріть на дрібній тертці. Змішайте їх в піалці з сіллю, цукром, паприкою і перцем чилі.
- Залийте ці інгредієнти водою і перемішайте. Заправкою полийте овочі. Знову перемішайте. Заправте салат оливковою олією і яблучним оцтом. Залиште салат мінімум на годину постояти.
- Як і більшість корейських закусок, цей салат набагато смачніше на наступний день. Адже тоді овочі просочаться ароматною заправкою. Вони стануть пікантними і хрусткими.
Деякі мої подруги крім моркви і капусти додають в блюдо ще й огірок з солодким перцем, нарізані тонкою соломкою. А замість води і солодкої паприки в заправці використовують соєвий соус. В результаті виходить вже зовсім інший гострий салат. Проте, і такий рецепт має право на існування. Сподобалося блюдо? Діліться думкою з нами!