Холодні закуски на Новий рік 2021

Щоб святковий стіл на Новий 2021 рік вийшов особливо рясним і хлібосольним, приготуємо достатну різноманітність дуже смачних холодних закусок з новим простим рецептами з покроковими фото.

Яскраве канапе з сиром песто

На новорічний стіл в якості дуже смачною і зручною у використанні закуски приготуємо барвисте канапе з пікантним поєднанням смаків використовуваних інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • філе куряче копчене;
  • оливки;
  • помідори черрі (маленькі, співмірні з оливками);
  • сир голландський;
  • сир зелений песто.

Приготування:

  1. Готуємо оливки і помідори черрі, нарізаємо невеликими кубиками копчене куряче філе і обидва виду сиру.
  2. На приготовані ефектні шпажки насаджуємо по черзі по шматочку курячого філе, оливку, помідор і по одному з кубиків сиру (жовтий або зелений).

Яскраву святкову закуску подаємо до новорічного столу не тільки як смачне ласощі, але і як яскраве і незвичайне прикраса.

Закуска спрінг-роли з креветками

По простому рецептом з фото від шеф-кухаря можна приготувати дуже смачну холодну закуску на Новий 2021 рік.

Інгредієнти:

  • королівські креветки;
  • рисовий папір;
  • салат Айсберг (або салатне листя);
  • сир Філадельфія;
  • авокадо;
  • соєвий соус для подачі.

Приготування:

  • На робочу поверхню по черзі викладаємо листи рисового паперу, змочуємо водою, використовуючи силіконовий пензлик. Залишаємо рисовий папір розмокати протягом 3-4 хвилин, розрізаємо навпіл.

  • Салат рвемо на шматочки, авокадо очищаємо і нарізаємо тонкими брусочками, на креветках робимо невеликі надрізи, щоб вони вільно витягувалися по довжині.

  • Кладемо по шматочку салату на край підготовленої рисового паперу, зверху – невелику кількість сиру, поряд – шматочок авокадо.
  • Зверху маємо по одній креветці так, щоб хвостик був за краєм рисового паперу. Загортаємо всю конструкцію рулетом і покласти на тарілку для подачі.

У центрі встановлюємо піалу з соєвим соусом. Подаємо спрінг-роли до новорічного столу.

Новорічна Закуска з листкового тіста з сьомгою

На Новий 2021 рік можна приготувати дуже просту холодну закуску з листкового тіста з сьомгою.

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 300 г;
  • сьомга (або інша червона риба) – 200 г;
  • сир Філадельфія (або інший вершковий сир) – 1, 5 ст. л.;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • олія оливкова – 1 ч. л.;
  • петрушка, кріп;
  • сіль, перець.

Для прикраси:

  • перець червоний болгарський – 1 шт.;
  • петрушка або кріп – невеликий пучок;
  • часник – 1 зубчик;
  • олія оливкова – 1 ч. л.

Приготування:

  • Готуємо начинку. Нарізаємо сьомгу невеликими кубиками, викладаємо в приготовлену ємність. Змішуємо рибу з сиром, залишаємо в готовності.

  • Пласт листкового тіста злегка розкачуємо, нарізаємо невеликими квадратами.

  • На кожен кладемо квадратик невелику кількість начинки, звертаємо трикутниками.

  • Розкладаємо заготовки закуски на деко з папером для випічки або фольгою, відправляємо в духовку на 20 хвилин при 180 °С.

  • Зелень і часник нарізаємо дуже дрібно і змішуємо з олією. З очищеного перцю вирізаємо кілька зірок.

  • На дерев’яні палички нанизуємо по два трикутника з листкового тіста з рибою і вирізану червону зірку.

  • Також для прикраси і додання додаткової смакової нотки змащуємо трикутники зеленою приправою.

Розкладаємо смачні «ялинки» на тарілку і подаємо до новорічного столу.

Сама смачна закуска з лаваша «Мімоза»

Дуже смачну закуску на Новий 2021 рік можна приготувати з лаваша по простому оригінальним рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • лаваш – 3 аркуша;
  • сардини в олії – 2 банки;
  • яйця варені – 4 шт.;
  • сир твердий – 200 г;
  • зелень (кріп, петрушка, кінза) – невеликий пучок суміші, або за бажанням;
  • майонез – за смаком.

Приготування:

  • На кожен лист лавашу, змащений майонезом, рівномірно викладаємо одну з трьох приготованих начинок.

  • Для першої начинки зливаємо масло з банки з сайрою, розминаємо виделкою.

  • Для другої – натираємо на дрібній тертці відварені круто і обчищені яйця.

  • Для третьої начинки натираємо на дрібній тертці сир.

  • Перший лист лаваша з рибою згортаємо рулетом, укладають на край другого лаваша з яйцями, також звертаємо рулетом.

  • Подвійний рулет з лаваша з рибною начинкою і яєчної загортаємо в лаваш з сирною начинкою. Загортаємо всі верстви досить щільно.
  • Вкриваємо вийшов потрійний рулет в харчову плівку, прибираємо в холодильник, мінімум на 4 години або на ніч.
  • Нарізаємо порційними шматками, укладаємо на тарілку з листям салату, подаємо до новорічного столу.

Закуска, приготована за цим рецептом дуже зручна з практичної точки зору. Справа в тому, що господині можуть зробити її заздалегідь і нарізати безпосередньо перед подачею.

Святкова закуска у вишуканій подачі

Одну з дуже простих смачних холодних закусок можна приготувати на Новий 2021 рік і подати в модному кулінарному стилі.

Інгредієнти:

  • червона риба – 150 г;
  • авокадо – 2 шт.;
  • сік лимона – 2 ч. л.

Для соусу:

  • сметана – 5 ст. л.;
  • сік лимона – 2 ч. л.;
  • сіль, перець;
  • базилік – кілька листочків;
  • гірчиця – 1 ч. л.

Приготування:

  • Для закуски приготуємо соус, змішавши сметану з гірчицею, лимонним соком, подрібненим базиліком, сіллю і перцем.

  • Очищаємо авокадо, викладаємо м’якоть в окрему ємність, розминаємо виделкою або заглибним блендером. Додаємо в пюре з авокадо пару ложок приготованого соусу, розмішуємо до однорідності.

  • Червону рибу нарізаємо тонкими великими пластинами, ділимо все на три порції.

  • Кожну порцію риби ділимо навпіл і викладаємо одну з половин першим шаром в прозору креманку або фужер.

  • Поверх риби викладаємо по дві ложки заправки і наповнювача з авокадо, не перемішуємо.
  • Зверху ефектно кладемо залишилася червону рибу.

Так наповнюємо усі склянки, подаємо до новорічного столу.

Проста оригінальна закуска на новорічний стіл

Закуска, приготована за цим рецептом, хороша за всіма показниками – красива, смачна і швидко готується.

Інгредієнти:

  • тісто листкове – 2 аркуша;
  • яйце;
  • сир натертий – ½ ст.;
  • огірки солоні – 5 шт;
  • кетчуп – 4 ст. л.

Приготування:

  • Листкове тісто розгортаємо в прямокутник, змащуємо кетчупом так, щоб по всьому периметру залишалося по 2,5 см вільного тесту.

  • Вільні краї тіста промазуємо попередньо розмішаним яйцем.
  • Огірки нарізаємо тонкою довгою соломкою, рівномірно розкладаємо по прямокутнику з кетчупом.

  • Посипаємо шар огірків натертим сиром, звертаємо всі щільним рулетом, склеюючи кінці.

  • Рулет нарізаємо шматками по 3-4 см, викладаємо на деко.
  • Змастивши заготовки залишилися яйцем, випікаємо при 180 °С протягом 15-20 хвилин.

В підстиглому вигляді подаємо закуску на новорічний стіл.

Кекси закусочні з ікри риби і грибів

Дуже смачну і просту закуску можна приготувати на новорічний стіл з оригінальним поєднанням продуктів.

Інгредієнти:

  • ікра (коропа, минтая) – 500 г;
  • печериці – 300 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • майонез – 4 ст. л.;
  • цибуля – 1 головка;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • масло рослинне – 1 ст. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  • Нарізавши півкільцями цибулю і пластинами печериці, обсмажуємо на сильному вогні 3-4 хвилини, солимо, перчимо, залишаємо остигати.

  • Рибну ікру викладаємо в підходящу простору ємність, додаємо грибну обжарку, майонез, борошно, яйця. Все солимо, перчимо і замішуємо однорідне негусте тісто.

  • Викладаємо тісто в силіконові форми для кексів, випікаємо в духовці 30 хвилин при 180 °С.

  • Подавати закуску можна як в гарячому вигляді, так і в холодному.

Крабові рулетики з сирною начинкою

По одному з кращих простих рецептів з покроковими фото приготуємо на Новий 2021 рік дуже смачну холодну закуску у вигляді рулетів з крабових паличок.

Інгредієнти:

  • крабові палички;
  • сир твердий;
  • часник;
  • зелень;
  • яйце;
  • майонез;
  • сіль, перець;
  • листя салату для подачі.

Приготування:

  1. Подрібнені на тертці сир і відварені круто яйця (співвідношення вибираємо за своїм смаком) змішуємо в одній ємності.
  2. Додаємо до основних інгредієнтів начинки роздавлений часник, яйце, подрібнену зелень і майонез. Всі зібрані інгредієнти солимо, перчимо і добре перемішуємо до однорідності.
  3. Розморожені крабові палички розгортаємо, наносимо приготовлену начинку, згортаємо рулетом.
  4. Нарізаємо крабовий рулет з начинкою шматочками, кладемо на тарілку з листям салату.

Красиву, смачну закуску подаємо до новорічного столу.

Скумбрія по-царськи

На новорічний стіл можна приготувати просто незрівнянного смаку і зовнішнього вигляду закуску зі скумбрії.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • масло рослинне – 50 мл;
  • часник сушений – 1 ч. л;
  • огірки мариновані – 3 шт.;
  • желатин – 15 р.

Приготування:

  • Готуємо обжарку з цибулі і моркви як зазвичай, залишаємо остигати.

  • Повільно розморожену і очищену від усього зайвого рибу розбираємо, звільняючи від кісток. При цьому рибу не розрізаємо на дві половинки, а прибираємо хребет, не прорізаючи спинку.
  • Укладаємо два рибних пласта поруч (злегка внахлест) на харчову плівку. Від рулону плівку не відриваємо, будемо надалі в неї замотувати закуску.

  • Прямокутний пласт з філе двох риб солимо, перчимо, рівномірно посипаємо сушеним часником і половиною желатину.
  • По всій поверхні риби розподіляємо овочеву обжарку, зверху викладаємо шар натертих яєць.

  • З одного краю кладемо три огірка, розташовуючи їх один за одним по всій довжині риби.
  • Звертаємо всю конструкцію рулетом, не поспішаючи, підтягуючи харчову плівку і притискаючи рибу руками.
  • Загортаємо рибний рулет у кілька шарів плівки, замотуємо джгутом і закріплюємо кінці.
  • Кладемо рулет в киплячу воду і варимо 15 хвилин на одній стороні і 15 хвилин на інший під кришкою.
  • Витягаємо рулет, даємо охолонути, ставимо вантаж і відправляємо в холодильник на ніч (або 7-8 годин).
  • Охолоджений рибний рулет нарізаємо максимально тонко, подаємо до новорічного столу.

Рулети з смаженої пекінської капусти

Така смачна холодна закуска, приготована на Новий 2021 рік по простому рецептом з покроковими фото, точно не затримається на святковому столі надовго.

Інгредієнти:

  • пекінська капуста – 9 листків;
  • яйця – 5 шт.;
  • борошно – 60 г;
  • сіль, перець;
  • масло для обсмажування.

Для начинки:

  • помідори – 2 шт.;
  • сир – 150 г;
  • шинка – 100 г;
  • цибуля зелена – кілька стрілок;
  • сіль, перець;
  • майонез – 1 ст. л.

Приготування:

  1. У кожного аркуша пекінської капусти злегка відбиваємо тверду білу частину біля основи.
  2. Яйця розбиваємо в підходящу ємність, солимо, перчимо, злегка збиваємо до однорідності. Додаємо в тісто борошно, ретельно перемішуємо.
  3. Кожен лист капусти обвалюємо в клярі і обсмажуємо на розігрітій сковороді до золотистого кольору.
  4. Всі обсмажені листи викладаємо на паперову серветку, потім на робочу поверхню.
  5. Нарізавши невеликими кубиками помідори, шинку, викладаємо їх в приготовлену ємність. Додаємо в начинку натертий сир, подрібнену зелену цибулю і майонез. Все солимо, перчимо й перемішуємо до однорідності.
  6. По черзі викладаємо невелику кількість начинки на обсмажені листи капусти, згортаємо рулетом.
  7. Оригінальну закуску укладаємо на тарілку з листям салату, подаємо до столу.

Холодні закуски для святкового столу на Новий 2021 рік підбираємо з особливою ретельністю, так як від їх смаку і ефектної подачі в чималому ступені залежить настрій присутніх, а отже, і весь свято в цілому.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь