Цікавий спосіб маринування кабачків на зиму – в кетчупі. Овочі в банці залишаться хрусткими, але при цьому придбають насичений кисло-солодкий смак. Яскраве частування стане улюбленою закускою на вашому столі.
Інгредієнти
Порції: –+
- На 1 л.
- Кабачок ⅔ кг.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Перець чорний горошок 4 шт.
- Кріп 2 парасольки
- Листя смородини 2 шт.
- Листя вишні 2 шт.
- Сіль 1.5 ч. л.
- Цукор-пісок 1.5 ст. л.
- Вода 2 ст.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
Кроки
- Промиваємо і стерилізуємо банки звичним для вас способом. На дно тари викладаємо парасольки кропу і листочки.
- Миємо кабачки і ділимо їх на рівні по товщині півкола.
- Шматочки овоча щільно викладаємо в банки. Сюди ж кладемо часник і горошини перцю.
- Заливаємо вміст окропом і залишаємо на 10 хвилин.
- Через деякий час зливаємо рідину і з’єднуємо її з цукром, сіллю і томатною пастою. Варимо суміш дві хвилини і розмішуємо.
- Вливаємо томатний маринад в банки і відразу ж додаємо оцет.
- Стерилізуємо заготовки 10 хвилин в каструлі з киплячою водою. На дно рекомендується класти рушник.
- Далі банки закриваємо кришками, даємо повністю охолонути.
- Хрусткі кабачки в томатному соусі готові. Можна ставити на зберігання.