Якщо хочеться додати додаткові злегка кислуваті нотки до класичного рецепту ікри, цей рецепт для вас. Крім стандартного набору: цибуля, морква, гриби, сіль і перець, тут використовують помідор. Він додає страві легку кислинку, вигідно підкреслюючи її смак. Також ікра стає більш красивого теплого кольору.
Готується ікра за даним рецептом також легко, як і за всіма попередніми. А за рахунок досить великої кількості часнику виходить злегка гостренькою. Якщо ви це не любите, можете зменшити кількість овоча. Соковита, з яскраво вираженим грибним смаком і приголомшливим ароматом – ікра за цим рецептом займе гідне місце на вашому столі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гриби 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Помідор 4 шт.
- Морква 3 шт.
- Часник 1 головка
- Рослинна олія 250 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Гриби очистіть, наріжте невеликими шматочками і відправте варитися, заливши водою.
- Як тільки вода закипить, варіть гриби ще 5 хвилинок, знімаючи піну. Потім злийте воду, промийте гриби і перекрутіть їх в м’ясорубці.
- Очистіть всі овочі, крім томатів, і теж відправте їх в м’ясорубку. Помідори обмийте, витріть і перекрутіть в м’ясорубці.
- Викладіть масу в каструлю. Туди ж влийте масло і додайте сіль з перцем. Перемішайте.
- Коли маса почне подавати перші ознаки закипання, зменшіть вогонь до мінімального значення і тушкуйте близько 40 хвилин, періодично помішуючи.
- Розкладіть ікру по заздалегідь підготовленим баночках, гарненько утрамбувавши. Залийте гарячим соняшниковою олією і закатати кришками. Надішліть остигати, перевернувши банки догори дном і укутавши їх теплою ковдрою.