Це просто нереально смачна заправка для салату, яка однаково ідеально підійде як до овочевих, так і до рибних салатів. Поєднання яскравого свіжого імбиру і терпкого солодкого меду відмінно відтіняється кислим соком лимона. А оцет разом з оливковою олією додають в цей дует гармонії.
Якщо у вас немає рисового оцту, можете взяти яблучний, в крайньому випадку – звичайний. Отриману суміш обов’язково процідіть через марлю або дрібне сито. Справа в тому, що у імбиру волокниста структура, і якщо цього не зробити, буде просто не смачно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Олія оливкова 200 мл.
- Імбир 100 гр.
- Мед квітковий 100 гр.
- Лимон сік 50 мл.
- Оцет рисовий 30 мл.
Кроки
- Імбир очистіть від шкірки. Якщо ви раніше цього не робили, не хвилюйтеся – просто уявіть, що це картопля.
- Потім наріжте його невеликими шматочками. Надішліть в стакан блендера.
- У нього ж видавіть сік лимона. Краще видавлювати його через сито, щоб не потрапили кісточки.
- Туди ж додайте рисовий оцет.
- Збийте все в однорідну масу за допомогою погружного блендера.
- Отриману суміш потрібно процідити через сито. Продавіть його ложкою.
- Отриману суміш відправте назад. Додайте мед.
- Знову все збийте занурювальним блендером.
- В процесі тоненькою цівкою вливайте оливкову олію.