Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.6 г.
Білки
0.3 г.
Жири
4.6 г.
Вуглеводи
24
ккал

Страви з кабачків смачні, корисні і легкі в приготуванні. Кабачки варять, смажать, запікають і готують на грилі. З кабачків можна зробити оладки, котлети, ікру.

Що приготувати з кабачків

Кабачок — найближчий родич гарбуза. Однак, на відміну від нього, плоди кабачка їдять зазвичай протягом 7-12 днів після їх появи на світло. І не варто шкодувати про розміри: чим молодше кабачок, тим він ніжніше і смачніше. А користь його для організму просто неоціненна. У кабачках високий вміст клітковини, вітамінів С і В, кальцію, калію, марганцю, фосфору. На 95% кабачок складається з води і є самим дієтичним продуктом, незамінний при боротьбі із зайвою вагою, при авітамінозі, як і гарбуз сприяє поліпшенню роботи шлунка і кишечника, дуже корисні страви з кабачків при підвищеному тиску, хворобах печінки і нирок, при зайвій збудливості і стресах. Якщо ви стежите за своїм здоров’ям, то краще готувати страви з кабачків, де використовується весь кабачок з шкіркою і насінням.

Рецепти з кабачками швидкі і легкі. Кабачок добре поєднується з іншими продуктами — овочами, м’ясом, рибою, птахом, молочними продуктами. Цей універсальний овоч можна їсти сирим, маринувати (при цьому не треба очищати плід від шкірки і насіння – вони зовсім не грубі), варити, тушкувати, запікати, фарширувати різними начинками, коптити на грилі, робити з кабачка варення, індійську приправу чатні, класти в салати, оладки або суп. А все завдяки тому, що кабачок завжди слухняно приймає смак тих продуктів, з якими його поєднують.

Смажені кабачки — одна з найпростіших і смачних страв. Поріжте кабачки кружечками, обваляйте в борошні, посоліть, посипте спеціями і обсмажте з обох сторін на пісному маслі. Готові кабачки можна посипати дрібно нарізаною зеленню, натерти подрібненим часником, полити сметаною або майонезом. Смажені кабачки можна подати як самостійну страву або гарнірувати ними м’ясо або рибу.

Фаршировані кабачки. Для фарширування підійде більш зрілий, великий кабачок. Розділіть його на шматки по 4-5 см і виріжте середину, заповніть її фаршем і запечіть в духовці або тушкуйте. Готову страву полийте сметаною і посипте свіжою зеленню.

Фарш роблять з м’яса (баранини, яловичини, свинини), риби, круп (гречки, рису), овочів (помідорів, солодких перців, топінамбура, ріпи, моркви), зелені (шпинату, кропу, петрушки), грибів, молочних продуктів (сиру, сиру) і навіть фруктів (яблук, родзинок). Можна з’єднати кілька перерахованих вище інгредієнтів, наприклад, м’ясо або овочі з рисом.

Кабачкова ікра була дуже популярна в нашій країні за радянських часів. Існує кілька способів її приготування. Ось один з них: обсмажте дрібно нарізану моркву і цибулю. Потім додайте порізані на невеликі шматки кабачки, соняшникову олію, сіль, спеції, трохи цукру і томатну пасту або свіжі помідори, добре перемішайте і тушкуйте до готовності. На 2 кг кабачків треба приблизно по 200 г моркви і цибулі і 150 г томатної пасти. Майте на увазі, що в процесі приготування овочі сильно зменшуються в обсязі.

У своїй колекції рецептів ми зібрали кращі страви з кабачків.

15 год 0 хв6
Цукати з кабачків порадують вас насиченим смаком та приємною помірною насолодою. Таке частування точно сподобається як дорослим, і дітям. Для того, щоб приготувати оригінальний десерт
35 хв8
Бутерброди на батоні в духовці, як ситніші та смачніші в порівнянні з холодними, завжди виручать вас, коли немає ідей для швидкого перекусу або сніданку. У цьому рецепті готуємо...
60 хв2
Суп «Рататуй», як страва французької кухні, готується подібно до овочевого рагу з таким же ім’ям, але до нього додаються курячий бульйон з консервованою квасолею.
2 год 20 хв4
Пісто манчего – це ситне іспанське рагу з багатим смаком сезонних овочів, у тому числі помідорів, болгарського перцю, цибулі та цукіні. Пісто, широко відоме як пісто манчего, є традиційною.
1 год 10 хв4
Неймовірно популярний рибний суп або «уха по-албанськи». Готують леврек із морського окуня чи лаврака (сибас) з додаванням овочів. Незважаючи на те, що страва неймовірна ситна, вона зовсім нежирна.
1 год 40 хв3
Геміста (Yemista / gemista) – традиційна страва грецької кухні. Геміста є овочами, фаршированими рисом. Найчастіше це солодкий перець та помідори, але також фарширують кабачки, цукіні чи картоплю.
1 год 15 хв6
Господині дуже люблять рецепти лінивих голубців, тому що час на їхнє приготування значно скорочується, ніж на приготування традиційних голубців. Основним інгредієнтом для будь-яких
55 хв6
Полюбляєте пікантні закуски? Тоді цей рецепт для вас! Салат з кабачків із кетчупом чилі – проста, але дуже смачна заготівля на зиму. Салат з кабачків, приготовлений за цим...
50 хв4
Смачний салат з кабачків та гострого перцю! Дуже рекомендую заготовити на зиму і більше. Овочі зберігають свої корисні властивості і разом створюють неймовірно апетитне поєднання.
2 год 0 хв11
Варення з кабачків з лимоном у мультиварці – чудовий варіант приготування ніжного десерту, який можна використовувати як начинку для випічки. Зробити таке варення в домашніх умовах ви зможете.
60 хв5
Ця смачна закуска з кабачків буде чудовим доповненням до основних страв на обідньому столі та не тільки. Кабачки по-болгарськи мають приємний кисло-солодкий смак і залишаються хрусткими та соковитими.
1 год 10 хв1
Смачний вітамінний салат на зиму – це салат з кабачків та буряків. Такий легкий і соковитий салат, який містить зовсім невелику кількість олії, відмінно підійде до будь-якої м’ясної...
Варення з кабачків із корицею
13 год 0 хв10
Хочу поділитися рецептом чудового варення з кабачків із корицею. Десерт набуває незрівнянного аромату та смаку за рахунок використання в приготуванні кориці. Варення виходить густим
1 год 15 хв12
Салат з кабачків на зиму без оцту – одна з найпопулярніших заготовок. Цей рецепт підійде тим, хто не приймає використання оцту в консервації. Салат з кабачків виходить по-справжньому...
24 год 0 хв2
Як правило, салати з рисом на зиму всі варяться з додаванням болгарського перцю, що не дивно, адже виходить гарно смачно. Але ми пропонуємо зварити на основі рису овочевий...
24 год 0 хв2
Пропонуємо вам рецепт справжніх ласощів під назвою «пальчики оближеш». У ньому поєднуються ніжний кабачок і лимон, який надає варенню приголомшливого цитрусового аромату, а невелика
2 год 15 хв3
Чи пробували ви коли-небудь салат з помідорами, кабачками та скумбрією? Соковитий, ніжний, кисло-солодкий на смак і в міру солоний, пікантний і дуже смачний, він стане для вас несподіваним...
24 год 0 хв3
При згадці поєднання кабачки з аличою зазвичай спадає на думку компот. Однак спробуйте цю оригінальну заготівлю з молодих кабачків кружальцями з цибулею та аличою, вона здивує вас своїм...
2 год 0 хв3
Знаменитий салат анкл бенс із кабачків легко заготовити на зиму, оскільки він добре зберігається і не потребує дорогих продуктів. У нашому рецепті ми пропонуємо самим приготувати томатну пасту.
2 год 25 хв2
Варення з кабачків для багатьох звучить як щось дивовижне. Насправді це дуже смачні і апетитні ласощі! Особливо у поєднанні з фруктами та цитрусовими. Дивовижним варенням виходить з кабачків.