Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.5 г.
Білки
0.1 г.
Жири
5.0 г.
Вуглеводи
31
ккал
50 хв4
Іспанська тортилья (Tortilla  española) – традиційна страва іспанської кухні. Незважаючи на назву, це зовсім різні страви з мексиканською тортилью. Іспанська тортилья є приготованою
1 год 15 хв4
Чиліндрон (Chilindrón) – традиційна іспанська страва. Чиліндрон є яскраво-червоним густим соусом, приготованим з червоних овочів. Основні інгредієнти – стиглі томати, червоний солодкий
40 хв4
Мармітако (Marmitako) – іспанський суп з тунця, традиційний для півночі Іспанії, а саме регіонів Басконія та Кантабрія. Готували його рибалки, які, йдучи в море за тунцем, брали з.
25 хв6
Забудьте про супи на курячому бульйоні! Цей жирний часниковий суп стане вашим новим зимовим фаворитом. Протягом багатьох століть часник використовували у багатьох кухнях через його гострий смак, а.
15 хв5
Соус відмінно підходить до страв з м’ясного фаршу (тефтелей, фрикадельок, котлет, їжачок), до картопляного пюре.
25 хв2
Сальморехо – це те, що ви знайдете в меню по всій Іспанії, але найкраще сальморехо завжди зустрічається саме на півдні. У спекотний день немає нічого кращого, ніж тарілка...
1 год 20 хв5
Популярний іспанський холодний суп гаспачо іноді називають «рідким салатом». Така назва цілком обґрунтована, адже гаспачо готують виключно із свіжих овочів. Причому існує безліч рецептів
35 хв2
Крокети – кулінарна страва циліндричної або округлої форми з м’ясного фаршу або овочів, обвалених у сухарях та обсмажених у фритюрі. Як начинка іноді використовується картопляне пюре.
2 год 20 хв4
Пісто манчего – це ситне іспанське рагу з багатим смаком сезонних овочів, у тому числі помідорів, болгарського перцю, цибулі та цукіні. Пісто, широко відоме як пісто манчего, є традиційною.
42 хв4
Креветки аль-Аджилло – це традиційні іспанські закуски з креветок, приготовлені з часником. Цей рецепт креветок al ajillo однаково смачний із лангустинами чи креветками.
1 год 40 хв2
Цимес (Tzimmes) – традиційна страва ашкеназької ізраїльської кухні. Цимес є солодким рагом, приготованим з моркви, зазвичай з додаванням сухофруктів (чорнослив, курага або родзинки)
1 год 15 хв1
Хельцель (Helzel) – традиційна єврейська ковбаса. Хельцель незвичайна тим, що фарш начиняється не в оболонку з кишки, як і зазвичай буває, а в шкіру з курячої шиї. Як...
8 год 35 хв3
Таамія (ta’amiya) – єгипетська страва, яка вважається прабатьком всім відомого фалафеля.
30 хв4
Фалафель (Falafel) – найдавніша страва, про походження якої досі багато суперечок. Рецепт фалафеля приписують собі ліванська, сирійська, ізраїльська, йорданська та палестинська кухні.
60 хв2
Латкес (Latkes) – різновид оладок з картоплі. Євреї ашкеназі традиційно готують латкес до святкування Хануки. Назва латкес походить від східнослов’янського слова ладка або
30 хв2
Шакшука   – страва з яєць, смажених в соусі з помідорів, гострого перцю, цибулі і приправ, входить до кухні Ізраїлю та більшості арабських країн. Подається на сніданок із хлібом...
1 год 15 хв10
Бурекас, бурек — вид несолодкої випічки турецькою (мабуть, анатолійського) походження, популярний у країнах колишньої імперії Османа і сусідніх з ними. Схожий на пиріжки, але робиться
60 хв4
Ош лобеї – страва горських євреїв, плов із квасолею та копченою рибою. Цю страву дагестанські горяни-євреї традиційно їдять із дарами Каспію – баликом із сазану, сома чи делікатесної...
20 хв2
Шиш таук (турецька: şiş tavuk або tavuk şiş, арабська: شيش طاووق, іврит: שישליק עוף, азербайджанська: toyuq kababı) — традиційний маринований курячий шашнек. Його широко вживають у їжу в.
1 год 13 хв4
Крабовий салат у святковому оформленні. Готується салат з крабових паличок, рису, кукурудзи та яєць – продукти та смак знайомі. Небагато фантазії – і салат у вигляді симпатичного дракончика...