Капусняк закарпатський

Часто приготування квашеної капусти стає справжнім випробуванням і забирає багато часу та енергії. Багато господинь, прагнучи зробити процес шатківниці більш швидким і зручним, стали використовувати сучасні домашні слайсери.

Оптимальне рішення для цього завдання – це компактні, потужні та доступні за ціною скиборізки. Такі пристрої не тільки допоможуть вам швидко нарізати капусту, але стануть незамінними помічниками в приготуванні інших страв.

Інгредієнти
Порції: +6
На порцію
Калорії: 66 ккал
Білки: 1.4 г
Жири: 4.7 г
Вуглеводи: 5.2 г
Кроки
1 год 45 хвДрук
  • Капусту промити. Покласти капусту в киплячий бульйон (воду), варити на повільному вогні до м’якості капусти (близько 1,5 години).
  • Сало нарізати дрібними кубиками, витопити на сковороді.
  • Додати нарізані цибулю та моркву.
  • Коли цибуля зарум’яниться, додати нарізану брусочками чи кубиками копчену ковбасу.
  • Коли ковбаса обсмажиться, додати борошно, перемішати.
  • Викласти обсмажені овочі з ковбасою та шкварками у каструлю з капустою, варити 5 хвилин.
  • Додати сіль, перець, лавровий лист. Варити 2-3 хвилини. Зняти з вогню.
  • Перед подачею додати в тарілку зелень та сметану (я не додавала). Подати з вареною картоплею.

Смачного!

Капустниця (словацьк. Kapustnica, польськ. Kaпушняк, укр. Капусняк), традиційний словацький, польський та український рідний із квашеної капусти, традиційна страва на різдвяному столі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь