Після того, як ви випробуваєте цей рецепт, вам не захочеться більше купувати консервовану кільку. Адже рибка в томатному соусі, приготовлена в домашніх умовах, виходить у рази смачнішою. І це факт! Кілька в томаті прямо з духовки не має собі рівних.
Вечеря виходить дуже ароматною, ситною і до того ж бюджетною. Тому що особливо витрачатися на інгредієнти не доводиться. Для приготування з основних продуктів необхідні лише рибка та овочі. От і все!
Кілька в томаті: як її приготувати
Щоб страва вийшла соковитою, варто зробити пряний соус. Для цього візьміть томатну пасту, воду, олію та борошно. Змішайте їх та додайте ваші улюблені спеції. Залийте томатною сумішшю кільку — і насолоджуйтеся чудовим ароматом, який доноситиметься з духової шафи.
- Кілька 1.5 кг.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 1 зубець
- Томатна паста 3 ст. л.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 2 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Коріандр ½ ч. л.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Вода 180 мл.
- Лавровий лист 1 шт.
- Очистіть кільку. Промийте її під проточною водою.
- Очистіть овочі. Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Натріть моркву на великій тертці. Пропустіть часник через прес. Перемішайте всі овочі.
- В окремій ємності змішайте воду з томатною пастою та олією. Додайте сіль, цукор, чорний перець, мелений коріандр та пшеничне борошно. Добре перемішайте.
- Викладіть в банку овочі та кілька шарами. Додати лавровий лист. Залийте готовим томатним соусом.
- Накрийте банку фольгою. За допомогою зубочистки зробіть отвори.
- Приберіть у духовку. Розігрійте її до 180 градусів і встановіть таймер на 1,5 години.
Вимкніть духовку і залиште в ній банку ще на 30 хвилин. Потім уже можете діставати кільку з овочами на тарілку. Коли рибка повністю охолоне, подавайте її з картопляним пюре. Смачного!