Класична лазанья з фаршем у духовці

Класична лазанья з фаршем у духовці – ситна та смачна страва, яка може бути гарним варіантом для святкової вечері або сімейного обіду. Приготування лазаньї освоїть навіть новачок, якщо дотримуватися вказаної інструкції. Лазанья гарна, як у щойно приготовленому вигляді, так і розігрітому стані.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Лазанья дуже просто готується в домашніх умовах. Готуємо інгредієнти. Натираємо сир, використовуючи дрібну або велику тертку на розсуд. Включаємо розігрів духової шафи на 200°С. Очищаємо часник і роздавлюємо часточки ножем.
  • У розпечену сковорідку з олією закидаємо часник і смажимо буквально хвилину. Коли олія просочиться часниковим смаком, вивантажуємо фарш. Обсмаживши 5 хвилин, присипаємо спеціями.
  • До напівготового фаршу виливаємо томатний соус та півсклянки очищеної води. Перемішавши і довівши до кипіння, томимо соус півгодини. Соус болоньєзе готовий.
  • У сотейник вивантажуємо вершкове масло і розтоплюємо його.
  • Висипаємо борошно і добре перемішуємо до повного з’єднання.
  • Поступово вливаємо молоко і вимішуємо, поки не залишиться грудочок. Солимо і перчимо. Уварюємо не більше 7-ми хвилин до загусання. Прибравши з плити, даємо охолонути. Соус бешамель готовий.
  • Ємність для запікання щедро змащуємо рослинною олією або вершковим маслом. Дном розподіляємо невелику кількість соусу бешамель.
  • Зверху застеляємо листами лазаньї. Листи кладемо сухі або попередньо замочуємо в теплій воді на 15 хвилин, щоб скоротити час приготування.
  • Просочуємо тонким шаром болоньезе.
  • Присипаємо натертим сиром.
  • Просочуємо соусом бешамель і проробляємо ті самі маніпуляції.
  • Коли всі шари зберемо, зверху кладемо листи лазаньї, поливаємо соусом бешамель і посипаємо сиром, що залишився.
  • Переміщаємо в гарячу духову шафу на 40 хвилин.

Після чого акуратно дістаємо та ділимо на порції. Подаємо одразу ж. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь