У цьому рецепті для приготування котлет використовують свіжу, краще торішню капусту і картоплю, яка надає страві ніжну консистенцію і оригінальний смак. Такі котлети подають як закуску або в якості доповнення до перших страв.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 600 гр.
- Картопля 1.5 кг.
- Куряче яйце 2 шт.
- Борошно пшеничне 4 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сухарі панірувальні 1 ст.
- Рослинна олія 4 ст. л.
Кроки
- Картоплю чистимо і варимо у воді, додавши трохи солі. Після воду зливаємо і залишаємо готову картоплю на обробній дошці підсушитися.
- Капусту потрібно дрібно нашаткувати і варити близько 10 хвилин. Потім рідину зливаємо, а капусту трохи віджимаємо, щоб прибрати зайвий сік.
- Картоплю перетворюємо в пюре або перекручуємо на м’ясорубці.
- В окремій ємності змішуємо картоплю, відварну капусту, сирі яйця, трохи солі і перцю, додаємо борошно і ретельно вимішуємо в фарш.
- Після цього потрібно сформувати з маси котлети і паніруємо їх в підготовлених сухарях. Обсмажуємо готовий напівфабрикат з використанням рослинної олії до красивої скоринки по 2-3 хвилини, кілька разів перевертаючи.
Подаємо готові котлети з капусти як закуску, доповнюючи соусом, сметаною або до тарілки супу.