Крабовий салат з яблуком та плавленим сиром яскраво прикрасить новорічний стіл 2024 року! Крабові палички чудово поєднуються з плавленим сиром, кукурудзою та соковитим яблуком. Смак салату – ніжний, приємний та вишуканий. А оформлення у вигляді дракона, напевно, порадує покровителя наступного року.
Інгредієнти
Порції: –+
- Крабові палички 200 гр.
- Кукурудза консервована 150 гр.
- Яблуко 150 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сир плавлений 70 гр.
- Цибуля зелена 10 гр.
- Кріп 25 гр.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний горошок 1 шт.
- Салатне листя 1 шт.
Кроки
- Готуємо потрібні продукти.
- Яйця відварюємо круто (8 хвилин) і залишаємо остигати в холодній воді.
- З крабових паличок знімаємо пакувальну плівку. Приблизно з 6 крабових паличок зрізаємо червоні смужки для оформлення зубчиків та ніжок дракона під час подачі. Червоні смужки мають бути по товщині приблизно 3-4 мм (не надто тонкі).
- Крабові палички, що залишилися, нарізаємо маленькими кубиками. Викладаємо в миску.
- Плавлений сир натираємо на середній тертці та додаємо до крабових паличок.
- Зелену цибулю дрібно нарізаємо і додаємо в миску.
- Яйця очищаємо від шкаралупи та нарізаємо маленькими кубиками. Додаємо яйця в миску до решти інгредієнтів.
- Яблуко очищаємо від шкірки та насіннєвої коробки та нарізаємо маленькими кубиками. Відправляємо яблуко до миски.
- Додаємо майонез та сіль за смаком.
- Перемішуємо салат.
- На велику тарілку викладаємо салат, формуючи тіло дракона.
- Нижню частину салату викладаємо кукурудзою.
- Дрібно нарізаємо кріп і оформляємо верхню частину салату та хвіст.
- Червоні смужки крабових паличок нарізаємо шматочками трикутними і по верху викладаємо червоний гребінь дракона. Також вирізаємо з крабових паличок ніжки та вогонь. З листочка салату робимо крило, а око – з горошини перцю.
- Салат з крабовими паличками, яблуком, плавленим сиром та кукурудзою готовий.
Смачного!