Куряче м’ясо можна приготувати різними способами, проте у вигляді запіканки воно виходить особливо ніжним та соковитим. З цим рецептом ви отримаєте не тільки порцію білка, але й чудовий гарнір із нарізаної картоплі. Для великої родини — те, що потрібно! Курка з картоплею в соусі бешамель має приємний вершковий присмак і пряний аромат. Цей рецепт варто взяти на замітку хоча б тому, що основний час приготування припадає на випікання в духовці. Так ви можете зайнятися своїми справами, а вечеря не забариться.
Як подавати курку з картоплею в соусі бешамель
Для більшої м’якості перед маринуванням м’ясо варто трохи відбити молотком. Наприкінці рекомендуємо прикрасити готову страву дрібно нарізаною свіжою зеленню. Курка відмінно поєднується з овочевою нарізкою або легким салатом з капусти. Запевняємо, така картопляно-куряча смакота здивує всіх, хто спробував.
- Картопля 3 шт.
- Куряча грудка 500 гр.
- Твердий сир 100 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Борошно пшеничне 50 гр.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Соус соєвий 3 ст. л.
- Паприка 1 щіпка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- М’ясо наріжте на відбивні, приправте сіллю, чорним меленим перцем.
- Влийте соєвий соус, перемішайте і поставте в холодильник на 20 хвилин.
- За цей час очистіть картоплю від шкірки, наріжте кружальцями.
- Викладіть її у скляну (керамічну) форму для запікання, а на неї мариновані відбивні.
- Залийте 80 мл води і запікайте все протягом 30 хвилин.
- Потім приготуйте соус. Розтопіть олію в сотейнику, влийте в неї молоко.
- Потім всипте борошно, ретельно перемішуючи до однорідності. Соус повинен вийти трохи густим.
- Залийте ним відбивні, натріть зверху сир і запікайте ще 10 хвилин до золотистої скоринки.
За бажанням можете комбінувати звичайний твердий сир з пармезаном. Так вийде по-особливому пікантно.