Курка з картоплею в соусі бешамель

Куряче м’ясо можна приготувати різними способами, проте у вигляді запіканки воно виходить особливо ніжним та соковитим. З цим рецептом ви отримаєте не тільки порцію білка, але й чудовий гарнір із нарізаної картоплі. Для великої родини — те, що потрібно! Курка з картоплею в соусі бешамель має приємний вершковий присмак і пряний аромат. Цей рецепт варто взяти на замітку хоча б тому, що основний час приготування припадає на випікання в духовці. Так ви можете зайнятися своїми справами, а вечеря не забариться.

Як подавати курку з картоплею в соусі бешамель

Для більшої м’якості перед маринуванням м’ясо варто трохи відбити молотком. Наприкінці рекомендуємо прикрасити готову страву дрібно нарізаною свіжою зеленню. Курка відмінно поєднується з овочевою нарізкою або легким салатом з капусти. Запевняємо, така картопляно-куряча смакота здивує всіх, хто спробував.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • М’ясо наріжте на відбивні, приправте сіллю, чорним меленим перцем.
  • Влийте соєвий соус, перемішайте і поставте в холодильник на 20 хвилин.
  • За цей час очистіть картоплю від шкірки, наріжте кружальцями.
  • Викладіть її у скляну (керамічну) форму для запікання, а на неї мариновані відбивні.
  • Залийте 80 мл води і запікайте все протягом 30 хвилин.
  • Потім приготуйте соус. Розтопіть олію в сотейнику, влийте в неї молоко.
  • Потім всипте борошно, ретельно перемішуючи до однорідності. Соус повинен вийти трохи густим.
  • Залийте ним відбивні, натріть зверху сир і запікайте ще 10 хвилин до золотистої скоринки.

За бажанням можете комбінувати звичайний твердий сир з пармезаном. Так вийде по-особливому пікантно.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь