З тих пір, як повернулася з відпустки, все ніяк не можу влитися в звичайний режим дня. Прокидаюся важко, готую банальну яєчню на сніданок і біжу на роботу. Про обід взагалі мовчу. Не можу себе змусити витратити на його приготування більше 30 хвилин. Благо цього часу достатньо, щоб сфабрикувати повітряні курячі оладки з кабачком.
Курячі оладки з кабачком — справжній порятунок для зайнятих або ледачих господинь. Це легке як в приготуванні, так і за складом блюдо я віддаю перевагу готувати замість котлет. Справа в тому, що в оладки не потрібно додавати ні борошно, ні манку. І без них оладки виходять пишними і м’якими. Випробуйте самі!
- Кабачок 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Куряче філе 1 шт.
- Часник 2-3 шт.
- Хмелі-сунелі ½ ч. л.
- Паприка ½ ч. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Вівсяні пластівці 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Середній кабачок промийте під проточною водою. Видаліть йому кінці. Наріжте кабачок великими кубиками. Цибулю очистіть і наріжте таким же чином.
- Філе промийте, обсушити паперовими рушниками і наріжте шматочками. Всі підготовлені продукти перемістіть в чашу блендера. Туди ж відправте очищений часник.
- Подрібніть інгредієнти в однорідну масу. Її пересипте в глибоку миску. Сюди ж вбийте яйце, додайте вівсяні пластівці, які заздалегідь подрібнили в порошок.
- Тепер додайте сіль і перець за смаком, а також спеції. Гарненько перемішайте інгредієнти ложкою. На сковороді розігрійте трохи олії. На неї викладіть масу на оладки.
- Готуйте оладки на середньому вогні по пару хвилин на кожну сторону. Смажте вироби без кришки, щоб оладки стискалися, а не розпливалися, а сік — залишався всередині.
Втім, курячі оладки з кабачком можна готувати як на сковороді, так і в духовці або в пароварці. В останньому випадку блюдо точно буде відповідати правильному харчуванню. А як ви віддаєте перевагу готувати оладки? Любите класичний варіант або привносите в нього щось своє? Діліться рецептом фаворита!