Лазанья з фаршем на сковороді – бездоганний спосіб приготування для тих, хто не має духовки. Страва готується досить просто. Небагато терпіння і на вашому столі шикарне частування. Овочі добре поєднуються з будь-яким фаршем. Лазанья виходить соковитою та чудово апетитною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Листи лазаньї 6 шт.
- Фарш м’ясний 300 гр.
- Селера 2 стебла
- Помідор 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Часник 2 зубці
- Сир Сулугуні 100 гр.
- Томатна паста 300 гр.
- Паприка 1 ч. л.
- Рослинна олія 30 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Готуємо продукти. Сполоснувши та обробивши овочі, починаємо основний процес.
- Нарізаємо овочі кубиками. Якщо є кухонний комбайн, це спростить справу та заощадить час.
- Листи лазаньї довільно розламуємо. Дрібнити не потрібно, шматочки мають бути значного розміру.
- Обсмажуємо нарізку на розпеченій сковорідці з олією.
- Коли овочі стануть м’якими, вивантажуємо до них фарш та приправи.
- При постійному перемішуванні обсмажуємо до освітлення фаршу.
- Коли фарш змінить колір, зверху укладаємо розламані листи лазаньї.
- Поливаємо томатним соусом або розводимо окропом томат-пасту, не забуваючи збалансувати смак цукром, якщо паста кислить. Можна замінити протертими консервованими чи свіжими помідорами. Присипавши спеціями, прикриваємо та готуємо півгодини на найменшому полум’ї.
- Натираємо сир (беремо сорт, який добре плавиться і при застиганні залишається еластичним) і доводимо до готовності, повинна утворитися сирна скоринка, що тягнеться.
- Чудове частування прибираємо з плити та ділимо на порції.
Розподіляємо по тарілках. Смачного!