Лазанья з кабачків з фаршем у духовці є збалансованою стравою. Частування можна адаптувати в низькокалорійне, якщо використовувати курячий або фарш з індички, а також сир і сметану зі зниженою жирністю. Незважаючи на велику кількість компонентів, рецепт досить елементарний і виконаємо навіть для новачка.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2 шт.
- Фарш м’ясний 500 гр.
- Помідор у власному соку 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Часник 5 зубців
- Італійські трави 2 ч. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Сметана 30% 400 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Петрушка ½ пучка
- Сир 300 гр.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок щіпка
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Готуємо інгредієнти. Можна взяти кабачки чи цукіні.
- Обмиті плоди кабачків протираємо від крапель і тонко ріжемо скибочками. Для зручності використовуємо овочечистку або слайсер.
- Складаємо нарізку в миску та посипаємо сіллю. Даємо постояти 1:00.
- Очистивши цибулю та часник, дрібно рубаємо. Нагріваємо сковорідку з олією та закидаємо нарізку. Обсмажуємо до прозорості.
- До прозорих овочів відправляємо фарш. Розминаємо на шматочки дрібніші за лопатку. Тушкуємо, поки фарш не зблід.
- Приправляємо обсмажування і готуємо, доки не випарується сік.
- Виливаємо консервовані томати, кладемо лаврушку та ретельно перемішуємо. Даємо соусу скипіти, не забуваючи зрідка помішувати. Можна використовувати перекручені свіжі томати чи пасту, розведену окропом.
- Мінімізуємо нагрівання і томимо півгодини під кришкою.
- Кабачки віджимаємо від вологи або промокуємо серветками.
- Сполоснувши кабачки, просушуємо їх серветками.
- Натираємо сир. Половину сирної стружки поєднуємо з яйцем, сметаною та рубаною петрушкою. Приправляємо спеціями та вимішуємо до однорідності.
- Беремо керамічну форму, на дно кладемо соус болоньєзе та розподіляємо по поверхні. Зверху викладаємо шар кабачків.
- Знову укладаємо м’ясний соус, розрівнюючи лопаткою.
- Просочуємо білим соусом і повторюємо шари, доки не закінчаться інгредієнти. Кількість шарів залежить від розміру та висоти форми.
- У висновку складання засипаємо верхівку сирною стружкою і поміщаємо готуватися в нагріту духовку на 50 хвилин при 180°С. Залежно від техніки час приготування може скоротитися. Наприкінці приготування, якщо духовка підтримує функцію “Гриль”, перемикаємо режим та підрум’янюємо 5 хвилин.
- Акуратно дістаємо блюдо із золотистою сирною скоринкою, для безпеки використовуємо прихватки. Даємо трохи остудитись, розмістивши на дерев’яній дошці.
Нарізаємо лазанням на порції. Дегустуємо ситне частування. Смачного!