Лазанья з кабачків і фаршу у духовці

Лазанья з кабачків з фаршем у духовці є збалансованою стравою. Частування можна адаптувати в низькокалорійне, якщо використовувати курячий або фарш з індички, а також сир і сметану зі зниженою жирністю. Незважаючи на велику кількість компонентів, рецепт досить елементарний і виконаємо навіть для новачка.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 10 хвДрук
  • Готуємо інгредієнти. Можна взяти кабачки чи цукіні.
  • Обмиті плоди кабачків протираємо від крапель і тонко ріжемо скибочками. Для зручності використовуємо овочечистку або слайсер.
  • Складаємо нарізку в миску та посипаємо сіллю. Даємо постояти 1:00.
  • Очистивши цибулю та часник, дрібно рубаємо. Нагріваємо сковорідку з олією та закидаємо нарізку. Обсмажуємо до прозорості.
  • До прозорих овочів відправляємо фарш. Розминаємо на шматочки дрібніші за лопатку. Тушкуємо, поки фарш не зблід.
  • Приправляємо обсмажування і готуємо, доки не випарується сік.
  • Виливаємо консервовані томати, кладемо лаврушку та ретельно перемішуємо. Даємо соусу скипіти, не забуваючи зрідка помішувати. Можна використовувати перекручені свіжі томати чи пасту, розведену окропом.
  • Мінімізуємо нагрівання і томимо півгодини під кришкою.
  • Кабачки віджимаємо від вологи або промокуємо серветками.
  • Сполоснувши кабачки, просушуємо їх серветками.
  • Натираємо сир. Половину сирної стружки поєднуємо з яйцем, сметаною та рубаною петрушкою. Приправляємо спеціями та вимішуємо до однорідності.
  • Беремо керамічну форму, на дно кладемо соус болоньєзе та розподіляємо по поверхні. Зверху викладаємо шар кабачків.
  • Знову укладаємо м’ясний соус, розрівнюючи лопаткою.
  • Просочуємо білим соусом і повторюємо шари, доки не закінчаться інгредієнти. Кількість шарів залежить від розміру та висоти форми.
  • У висновку складання засипаємо верхівку сирною стружкою і поміщаємо готуватися в нагріту духовку на 50 хвилин при 180°С. Залежно від техніки час приготування може скоротитися. Наприкінці приготування, якщо духовка підтримує функцію “Гриль”, перемикаємо режим та підрум’янюємо 5 хвилин.
  • Акуратно дістаємо блюдо із золотистою сирною скоринкою, для безпеки використовуємо прихватки. Даємо трохи остудитись, розмістивши на дерев’яній дошці.

Нарізаємо лазанням на порції. Дегустуємо ситне частування. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь