Якщо ви дуже любите баклажани і вже заготовили безліч різних закаток на зиму, скористайтеся ще одним рецептом. Лечо з баклажанів виходить соковитим і запашним. Заготівля відмінно поєднується з будь-якими гарнірами із круп або макаронних виробів. Особливо смачним лечо з баклажанів виходить із відвареною картоплею.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 300 гр.
- Помідор 1.2 кг.
- Перець болгарський 300 гр.
- Перець чилі ½ шт.
- Сіль 1 ст. л.
- Рослинна олія 50 мл.
- Оцет столовий 9% 30 мл.
- Цукор-пісок ½ ст. л.
- Паприка 1 ч. л.
Кроки
- Щоб приготувати лечо з баклажан на зиму, пальчики оближеш помідори ретельно вимийте і обсушіть, наріжте на кілька частин, видаліть плодоніжки і подрібніть за допомогою блендера до однорідної консистенції, також можна скористатися м’ясорубкою або кухонним комбайном.
- Цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищену цибулю наріжте тонкими півкільцями.
- У каструлю з товстим дном вилити подрібнені помідори. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Потім викладіть півкільця цибулі. Додайте необхідну кількість олії та столового оцту, всипте кухонну сіль, цукровий пісок та мелену паприку. Знову доведіть до кипіння та варіть ще 15 хвилин.
- Баклажани ретельно вимийте та обсушіть, наріжте середніми за розміром брусочками.
- Болгарський та гіркий перець вимийте та обсушіть, очистіть від насіння та серцевини, а потім очищений болгарський перець наріжте середніми за розміром шматочками. Очищений гіркий перець дрібно нарубайте гострим ножем.
- Потім додайте нарізані баклажани в каструлю і варіть приблизно 10-15 хвилин. Потім додайте болгарський та гіркий перець і варіть ще 10 хвилин. Підготуйте банки, вимийте і простерилізуйте їх у духовці, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть у каструлі приблизно 10 хвилин.
- Гаряче лечо з баклажанів зніміть з вогню, акуратно розкладіть по стерильним банкам і закатайте стерильними кришками за допомогою машини для закатування. Переверніть банки лечо з баклажанів догори дном. Залишіть у такому вигляді до повного остигання, закутавши теплою ковдрою.
Потім переверніть охолілі банки із закускою і перемістіть у прохолодне темне місце для зберігання.
Смачного!