Легкі і прості салати на Новий рік 2021

Святковий стіл на Новий рік – це завжди велика кількість поживних страв. Щоб не перевантажувати свій організм, можна вибрати рецепти легких салатів. Що нове і цікаве готувати в 2021-му – в рік Бика.

Легкі салати – 5 рецептів для новорічного столу

Приготування страв для новорічного столу завжди займає багато часу, що робить передноворічний настрій не таким святковим. Тому для тих господинь, які хоче готувати швидко, але смачно, пропонуємо одразу 5 рецептів легких салатів з найпростіших продуктів. Такі нові і цікаві страви стануть яскравими прикрасою святкового столу в рік Бика.

Салат з кальмарами

Інгредієнти:

  • 350 г кальмарів;
  • 4 яйця;
  • 1 яблуко;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Кальмари заливаємо окропом, потім одразу дістаємо, розрізаємо навпіл, видаляємо всі нутрощі і хорду.

  • Після знову заливаємо тушки гарячою водою, дістаємо через хвилину.
  • Повторюємо процедуру ще раз, а потім кальмари промиваємо і очищаємо від білої плівки.

  • Нарізаємо тушки невеликими смужками.

  • Варені яйця кришимо кубиками.
  • Теж кубиками подрібнюємо очищене від шкірки і насіння яблука, відразу поливаємо лимонним соком, щоб фрукт не потемнів.

  • Відправляємо всі інгредієнти в салатник, трохи солимо і заправляємо майонезом.

Салат «Червоне море»

  • 1 великий помідор;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 2 зубчики часнику;
  • 200 г крабових паличок;
  • 100 г сиру;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Крабові палички розрізаємо вздовж на чотири частини, а потім упоперек теж на чотири частини.
  2. Нарізаємо смужками очищений від насіння червоний солодкий перець.
  3. Великий помідор розрізаємо на 6 часточок, у кожної часточки вирізаємо насіння і нарізаємо м’якоть соломкою.
  4. На великій тертці натираємо сир твердих сортів.
  5. Всі інгредієнти перекладаємо в салатник, додаємо тертий часник, сіль і майонез, все перемішуємо.

Салат з пекінської капусти і курки

Інгредієнти:

  • 400 г пекінської капусти;
  • 1 банка солодкої кукурудзи;
  • 300 г курячої грудки (відварений);
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 2 ч. л. діжонської гірчиці;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Соломкою пекінську капусту шаткуємо.

  • Дрібно подрібнюємо пучок зеленої цибулі, який можна замінити білою ріпчастою.
  • Відварену грудинку птиці нарізаємо невеликими кубиками. Замість м’яса можна взяти ковбасу.

  • Всі інгредієнти відправляємо в салатник, додаємо солодку кукурудзу.

Солимо і перчимо за смаком, кладемо гірчицю в зернах і майонез, перемішуємо.

Салат «Новорічна фантазія»

  • 350 г солодкої кукурудзи;
  • 250 р крабових паличок;
  • 3 варених яйця;
  • 2 відвареної моркви;
  • 1 свіжий огірок;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Крабові палички, відварену моркву, свіжий огірок, варені яйця нарізаємо невеликими кубиками.

  • Зелену цибулю дрібно шаткуємо.
  • Всі нарізані інгредієнти відправляємо в салатник.

  • Салат солимо і перчимо до смаку, заправляємо майонезом.

Салат з шинкою і сухариками

  • 300 г помідор;
  • 250 г шинки;
  • 100 г сиру;
  • 2 скибочки білого хліба;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. майонезу.

Приготування:

  • Невеликими кубиками ріжемо шинку.

  • Помідори розрізаємо на шматочки, вирізаємо насіння, а м’якоть подрібнюємо невеликими кубиками.

  • Через крупну тертку пропускаємо сир твердих сортів.
  • Скибочки білого хліба нарізаємо кубиками і до рум’яності обсмажуємо на сухій сковороді.

  • У салатник відправляємо шинку, томати та сир, видавлюємо через прес часник, кладемо майонез і перемішуємо.

  • Перед подачею додаємо в салат сухарики, залишивши небагато для прикраси.

Ось такі прості і смачні салати можна приготувати на Новий 2021 рік. Для прикраси страв можна використовувати різну свіжу зелень – новим покровителем буде Білий Бик, а він, як відомо, травоїдна тварина.

Легкі салати на Новий 2021 рік – 5 кращих поєднань смаків

Для тих, хто дотримується правильно харчування, постає питання: що готувати на Новий 2021 рік з легких страв. Сьогодні дуже великий вибір рецептів, пропонуємо одразу 5 нових і цікавих порційних салатів з різноманітними соусами.

Салат з квасолею

  • 90 г квасолі;
  • 70 г відвареного м’яса;
  • 70 г моркви по-корейськи;
  • 60 г свіжого огірка;
  • петрушка;
  • 20 мл домашнього майонезу;
  • 20 мл натурального йогурту (1,5 %).

Приготування:

  • Для заправки салату в рівних пропорціях домашній майонез змішуємо з натуральним йогуртом.
  • Першим шаром викладаємо квасоля, її можна відварити або взяти консервовану.

  • Поверх квасолі кладемо моркву по-корейськи і зверху соус.
  • Відварне м’ясо нарізаємо кубиками, викладаємо в салатники і промазуємо соусом.

  • Останній шар – нарізаний соломкою свіжий огірок.
  • Прикрашаємо салат дрібно нашаткованої петрушкою і половинками черрі.

Салат з курячої грудки з апельсинами

  • 150 г апельсина;
  • 140 г помідорів;
  • 90 г відвареної курячої грудки;
  • 20 г твердого сиру;
  • 10 г фундука;
  • петрушка;
  • 50 мл натурального йогурту (1,5 %);
  • 10 г французької гірчиці;
  • 1 ч. л. соєвого соусу.

Приготування:

  • Для заправки в натуральний йогурт вливаємо соєвий соус, кладемо гірчицю в зернах і розмішуємо до однорідності.

  • Помідори розрізаємо на шматочки, вирізаємо серцевину з насінням, а м’ясисту частину нарізаємо тонкими пластинками. Викладаємо томати в креманки і трохи промазуємо соусом.

  • Відварну або запечену грудку птиці ріжемо кубиками, кладемо поверх помідорів і злегка промазуємо соусом.

  • Апельсин чистимо від шкірки, виймаємо м’якоть з часточок. Робимо з фруктів наступний шар і теж трохи покриваємо соусом.

Зверху посипаємо подрібненим на дрібній тертці сиром, петрушкою, а в центр кладемо крупно порубаний фундук.

Легкий рибний салат

  • 60 г замороженої кукурудзи;
  • 2 варених яйця;
  • 100 г свіжих огірків;
  • 30 г сиру;
  • 90 г консервованої горбуші;
  • кріп;
  • 50 мл натурального йогурту (1,5 %);
  • 1 ч. л. бальзамічного соусу;
  • щіпка сушеного часнику;
  • сіль.

Приготування:

  • На фольгу висипаємо кукурудзу, посипаємо її паприкою, сіллю, поливаємо оливковою олією. Загортаємо і запікаємо 30 хвилин при температурі 180 °С.

  • Для заправки беремо один жовток звареного яйця, розминаємо виделкою. До жовтка додаємо натуральний йогурт, сіль, часник сушений, а також бальзамічний соус або оцту, розмішуємо до однорідності.

  • На дно салатник викладаємо готову кукурудзу, злегка змащуємо соусом.
  • Другий шар – варені яйця, включаємо білок, що залишився. Цей шар також злегка промазуємо соусом.

  • Далі йде натертий на дрібній тертці сир і соус.
  • Консервовану горбушу звільняємо від шкіри і кісток, розминаємо виделкою, викладаємо наступним шаром і знову соус.

  • І останні два шари – дрібно нарізаний свіжий огірок, дрібно нашаткована зелень кропу.

Салат з пекінської капусти

  • 80 г пекінської капусти;
  • 30 г свіжої моркви;
  • 50 м з/з форелі;
  • 2 г кунжуту;
  • 3 ст. л. гранатового соку;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. соєвого соусу;
  • перець за смаком.

Приготування:

  • Для заправки із зерен граната вичавлюємо сік. Потім додаємо до нього соєвий соус, оливкову олію і щіпку чорного перцю, розмішуємо.

  • У листя салату вирізаємо білу тверду частину, а ніжну зелену дрібно шаткуємо.

  • Викладаємо капусту в креманки і трохи поливаємо гранатовим соусом.

  • Поверх капусти викладаємо нарізану дрібними брусочками форель, а потім робимо шар з натертої на дрібній тертці свіжої моркви.

Поливаємо морквяний шар гранатовим соусом, посипаємо кунжутом і прикрашаємо зернами граната.

Оселедець під шубою

  • 70 г оселедця;
  • 130 г вареного буряка;
  • 30 г свіжої моркви;
  • 60 г яблука;
  • 20 г ріпчастої цибулі;
  • 1 варене яйце;
  • 40 мл домашнього майонезу.

Приготування:

  • Варений або запечений буряк натираємо на дрібній тертці, невелику частину викладаємо на дно склянок.

  • Кілька шматочків оселедця нарізаємо невеликими кубиками і кладемо на буряки.

  • Присипаємо рибу дрібно нашаткованою ріпчастою цибулею.

  • Наступний шар робимо з тертого на дрібній тертці очищеного зеленого яблука, яке промазуємо майонезом.

  • Далі кладемо натерту на дрібній тертці свіжу моркву, яку трохи змащуємо майонезом.

  • Далі натертий буряк, майонез і останній шар – варені яйця, які також натираємо на дрібній тертці.
  • Прикрашаємо салат гілочками зеленого кропу.

Ось так просто і швидко можна зробити святковий стіл на Новий 2021 рік легким, різноманітним і смачним. Але для приготування салатів не використовуйте покупний майонез, адже домашній соус готується дуже просто. У чашу блендера відправляємо 1 яйце, 150 мл рослинної олії, 10 г діжонської гірчиці, 1 ст. л. лимонного соку, трохи цукру і солі, все збиваємо.

Салати на новорічний стіл без майонезу

Якщо ви любите готувати салати без майонезу, пропонуємо одразу 3 рецепти легких святкових страв. Приготування не потребує багато часу, що обов’язково сподобається тим господиням, які не бажають провести напередодні Нового 2021 року на кухні. При цьому всі запропоновані страви нові, цікаві і зроблять святковий стіл у рік Бика різноманітним.

Салат «Фітнес»

  • 1 відварене куряче філе;
  • 3 черешка селери;
  • 150 мл грецького йогурту;
  • 70 г в’яленого чорносливу;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Дрібно шаткуємо черешки селери.

  • Відварену грудинку птиці розбираємо на волокна або нарізаємо невеликими брусочками.

  • Дрібними шматочками, подрібнюємо в’ялений чорнослив.

  • Всі інгредієнти відправляємо в салатник, додаємо за смаком сіль і перець.
  • Заправляємо салат натуральним йогуртом.

Салат «Нісуаз»

  • ¼ Качана салату Айсберг;
  • ½ Головки червоної цибулі;
  • 1 стебло зеленої цибулі;
  • ½ Баночки тунця у власному соку;
  • 100 г стручкової квасолі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4-5 гілочок петрушки;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту;
  • сіль і перець за смаком;
  • 2 помідори;
  • 2 варених яйця;
  • 12 маслин;
  • 6 філе анчоусів.

Приготування:

  • Для заправки дрібно шаткуємо зелень петрушки, додаємо до неї тертий часник, вливаємо бальзамічний оцет, який можна замінити лимонним соком. Також вливаємо олію і все розмішуємо.

  • У каструлю з киплячою водою висипаємо стручкову квасолю варимо 5 хвилин.

  • Відварену квасолю разом із заправкою відправляємо на розігріту суху сковороду, вимикаємо вогонь і швидко все перемішуємо.

  • Дрібно подрібнюємо зелений лук і половину червоного.
  • Шматочками нарізаємо салат айсберг.

  • У салатник з зеленню відправляємо шматочки консервованого тунця, злегка перемішуємо.

  • Помідори розрізаємо на 6 часточок, такими ж шматочками ріжемо варені яйця, з маслин виймаємо кісточки.

  • Поверх салат розкладаємо квасоля з заправкою, потім часточки помідорів і варених яєць.

І завершуємо приготування маслинами і анчоусами, які також розкладаємо поверх салату.

Салат з перцем і арахісом

  • ¼ Качана салату Айсберг;
  • 2-3 солодких перцю;
  • 50 г арахісу;
  • 20 г твердого сиру;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • 1 ч. л. лимонного соку.

Приготування:

  • Плоди солодкого перцю розрізаємо навпіл, вичищаємо насіння, викладаємо на деко і запікаємо 40 хвилин при температурі 250 °С. Після з запеченого овоча чистимо шкірку.

  • На суху сковороду висипаємо арахіс і обсмажуємо до рум’яності.

  • Для заправки до гірчиці зернами додаємо трохи солі і перцю, вливаємо соєвий соус, лимонний сік і рослинну олію. Все розмішуємо.

  • Айсберг нарізаємо великими шматочками і розкладаємо на тарілці, в якій і будемо подавати салат.

  • Поверх розкладаємо шматочки запеченого солодкого перцю і акуратно перемішуємо.

  • Арахіс подрібнюємо і щедро присипаємо їм салат. Поливаємо соусом і посипаємо натертим на дрібній тертці твердим сиром.

Ось такими легкими і простими у приготуванні салатами можна побалувати себе і гостей на Новий 2021 рік.

Легкі салати – це можливість смачно нагодувати гостей на Новий 2021 рік і не навантажувати організм важкою їжею. Всі запропоновані рецепти нові і цікаві, що готувати їх одне задоволення. Також страви ідеально підходить для святкового столу в рік Бика, адже така тварина любить все просте, але різноманітне.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь