Існує відразу кілька причин полюбити цей салат зі свіжої моркви. По-перше, він дійсно дуже смачний. Лимонний соус, терпкі і пряні спеції перетворюють моркву в щось приголомшливе. Солодкі родзинки, солоний сир фета … це поєднання продуктів подарує вам непередавану палітру смакових відчуттів!
Ще один величезний плюс цієї страви в тому, що салат виходить легким і освіжаючим. Сир фета надає йому особливу вишуканість. Продукти, які входять до складу салату, зміцнюють імунітет і насичують організм вітамінами, тому його особливо корисно їсти навесні і восени. За бажанням родзинки можна замінити смородиною. У салат також іноді додають мед і апельсини.
- Морква 5 шт.
- Петрушка 1 пуч.
- Лимонний сік 30 мл.
- Перець чорний мелений 1 щіп.
- Коріандр 1 щіп.
- Цибуля червона 1 шт.
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Кумин ½ ч. л.
- Родзинки 2 ст. л.
- Часник 1 зуб.
- Сир Фета 300 гр.
- Змішайте лимонний сік з оливковою олією, додайте перець, кумін, коріандр і часник.
- Дрібно наріжте або натріть моркву. Червону цибулю наріжте кільцями. Додайте родзинки, подрібнену петрушку, сир фета.
- Полийте салат лимонною заправкою.
Хто б міг подумати, що такий простий салат вийде настільки цікавим за смаком! Тепер ви знаєте, що приготувати з моркви. Вашим друзям буде теж цікаво, тому поділіться рецептом в соціальних мережах!