Блюдо насичене різними смаками (солодким, кислим і гострим) – це швидкі мариновані кабачки, приготовані в азіатському стилі. Така закуска відмінно підходить, як для сімейної вечері, так і для святкового столу, бо прекрасно поєднується як з гарнірами, так і з м’ясом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2 шт.
- Мед квітковий 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Рослинна олія 20 мл.
- Часник 4 зубці
- Соус соєвий 20 мл.
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
Кроки
- Чисті і обсушені кабачки нарізаємо тонкими слайсами (рекомендується використовувати овощечистку для економії часу).
- Смужки приправляємо подрібненою зеленню і меленим чорним перцем.
- 4 зубчики часнику “звільняємо” від лушпиння і дрібно ріжемо або пропускаємо через давилку.
- Для приготування маринаду з’єднуємо соєвий соус, мед, оцет і рослинну олію.
- Заправку гарненько перемішуємо.
- Ароматним маринадом заливаємо тонкі смужки кабачків, розмішуємо і залишаємо в холодильнику мінімум на дві години.
Приємного апетиту!
Отличный рецептик, обязательно попробую!