Мариновані кабачки з гірчицею виходять пікантними та оригінальними. Холодну закуску можна подавати до гарячих м’ясних страв. Особливо така заготовка гарна до шашликів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 4 кг.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Сіль 2.5 ст. л.
- Гірчиця 3 ст. л.
- Перець чорний мелений 1 ст. л.
- Часник 1 головка
- Кріп 1 пучок
- Оцет столовий 9% 1 ст.
На порцію
Калорії: 79 ккал
Білки: 1.0 г
Жири: 0.4 г
Вуглеводи: 16.7 г
Кроки
- Почнемо готувати мариновані кабачки із гірчицею. Кабачки ретельно промиваємо і ріжемо смужками середнього розміру. Шкірку можна не знімати.
- Промиваємо свіжий кріп і подрібнюємо його.
- З’єднуємо кабачки з кропом у загальній глибокій ємності.
- Окремо приготуємо маринад. Для цього змішуємо оцет із сухими інгредієнтами: цукром, сіллю, гірчицею та перцем.
- Вливаємо маринад у кабачки. Перемішуємо. Залишаємо заготовку на 3 години. Протягом цього часу овочі потрібно перемішувати.
- Через три години кабачки пустять багато соку і поменшають у розмірі. Страву можна розподіляти по банкам.
- Розливаємо кабачки у маринаді у банки. Після цього стерилізуємо їх 20 хвилин у каструлі з киплячою водою. Закриваємо кришками та відправляємо на зберігання.
Готово!