Патисон як більш ніжний овоч в порівнянні з огірком і кабачком від високої температури стає м’яким і малосмачним, тому багато господинь маринують його без стерилізації. Мариновані патисони будуть на вашому столі не тільки пікантною закускою, але і доповнять смак багатьох салатів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Патисон 2 шт.
- Часник 1 головка
- Кріп парасолька 1 шт.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Перець духмяний горошок 6 шт.
- Перець гострий 1 стручок
- Маринад:
- Вода 1 л.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Оцет 70% ½ ч. л.
Кроки
- Насамперед підготуйте всі продукти для маринування патисонів з розрахунком кількості банок заготовки.
- Відміряйте вказане в рецепті кількість інгредієнтів для маринаду. Коли все під рукою, то ймовірність помилки невелика.
- Патисони добре промийте і наріжте невеликими однаковими шматочками. Насіння можете видалити чайною ложечкою. Очистіть часник і у гострого перцю видаліть насіння.
- У заздалегідь простерилізовані банки покладіть по парасольки кропу і насипте горошки перців. Потім компактно укладіть шматочки патисонів і покладіть по шматочку гострого перцю.
- Залийте в банки крутий окріп.
- Потім банки прикрийте прокип’яченими кришками і залиште патисони на 30 хвилин.
- Через цей проміжок часу воду з банок через спеціальну кришку злийте в окрему каструлю.
- Банки прикрийте рушником, щоб овочі не охололи.
- На злиті з банок пряній воді зваріть маринад, розчинивши в ній вказану в рецепті кількість солі і цукру. У закипілий маринад налийте оцет і вогонь вимкніть.
- Киплячим маринадом відразу залийте патисони в банках, заповнюючи їх до самого верху. Якщо маринаду не вистачає, додайте трохи окропу.
- Потім банки щільно закупорьте і перевірте герметичність закачування.
- Банки поставте на кришки і прикрийте рушником, не укутуючи теплим пледом, до повного охолодження. Мариновані патисони без стерилізації готові. Зберігайте їх у прохолодному місці.
Вдалих і смачних заготовок!