Мариновані патисони без стерилізації в банках на зиму

Мариновані патисони без стерилізації в банках на зиму

Патисон як більш ніжний овоч в порівнянні з огірком і кабачком від високої температури стає м’яким і малосмачним, тому багато господинь маринують його без стерилізації. Мариновані патисони будуть на вашому столі не тільки пікантною закускою, але і доповнять смак багатьох салатів.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
60 хвДрук
  • Насамперед підготуйте всі продукти для маринування патисонів з розрахунком кількості банок заготовки.
  • Відміряйте вказане в рецепті кількість інгредієнтів для маринаду. Коли все під рукою, то ймовірність помилки невелика.
  • Патисони добре промийте і наріжте невеликими однаковими шматочками. Насіння можете видалити чайною ложечкою. Очистіть часник і у гострого перцю видаліть насіння.
  • У заздалегідь простерилізовані банки покладіть по парасольки кропу і насипте горошки перців. Потім компактно укладіть шматочки патисонів і покладіть по шматочку гострого перцю.
  • Залийте в банки крутий окріп.
  • Потім банки прикрийте прокип’яченими кришками і залиште патисони на 30 хвилин.
  • Через цей проміжок часу воду з банок через спеціальну кришку злийте в окрему каструлю.
  • Банки прикрийте рушником, щоб овочі не охололи.
  • На злиті з банок пряній воді зваріть маринад, розчинивши в ній вказану в рецепті кількість солі і цукру. У закипілий маринад налийте оцет і вогонь вимкніть.
  • Киплячим маринадом відразу залийте патисони в банках, заповнюючи їх до самого верху. Якщо маринаду не вистачає, додайте трохи окропу.
  • Потім банки щільно закупорьте і перевірте герметичність закачування.
  • Банки поставте на кришки і прикрийте рушником, не укутуючи теплим пледом, до повного охолодження. Мариновані патисони без стерилізації готові. Зберігайте їх у прохолодному місці.

Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь