Кожна господиня має свій фірмовий рецепт заготівлі помідорів на зиму, до його складу входять улюблені спеції та консерванти. Сьогодні ми поділимося з вами нашим фірмовим рецептом маринованих помідорів сорту дамські пальчики. Це солодкий сорт помідорів з невеликою кислинкою, м’ясистою щільною серцевиною та міцною шкіркою. Помідори, закатані за нашим рецептом, виходять соковитими, хрусткими та трохи солодкими.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 20 шт.
- Хрін листя 3 шт.
- Кріп парасольки 3 шт.
- Смородина чорна листя 12 шт.
- Вишня листя 15 шт.
- Перець чорний горошок 15 шт.
- Часник 3 зуб.
- Для маринаду:
- Цукор-пісок 125 гр.
- Сіль 60 гр.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Вода 1.5 л.
На порцію
Калорії: 27 ккал
Білки: 0.5 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 6.7 г
Кроки
- Як приготувати мариновані помідори? Помідори ретельно промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки. Викладаємо помідори на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохли.
- Часник чистимо, промиваємо.
- Листя смородини, хрону та вишні промиваємо під прохолодним струменем води і кладемо на рушник, щоб вони обсохли.
- Готуємо банки для закочення: промиваємо їх питною содою, добре обполіскуємо водою і стерилізуємо в духовці, над парою або ошпарюємо окропом.
- На дно кожної банки укладаємо лист хрону, парасольку кропу, листя вишні та смородини.
- Зубки часнику розрізаємо навпіл і розкладаємо банками, додаємо чорний перець горошком.
- Так як шкірка у помідорів дуже щільна, розколюємо кожен помідор зубочисткою в районі плодоніжки. Помідори щільно вкладаємо у банки. Для краси листя смородини можна укласти зверху.
- Наливаємо у каструлю воду і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню та розливаємо окріп по банках. Прикриваємо банки кришками і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб помідори трохи пропарилися.
- Займемося приготуванням маринаду: у каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь. Додаємо солі та цукор, розмішуємо і доводимо воду до кипіння. Кип’ятимо 3-4 хвилини, додаємо оцет, перемішуємо, кип’ятимо ще одну хвилину і знімаємо каструлю з вогню.
- З банок зливаємо охолоджений окріп і заливаємо помідори гарячим маринадом.
- Щільно закручуємо банки прокип’яченими кришками, банки укутуємо теплим пледом і залишаємо при кімнатній температурі на 12-15 годин до повного остигання.
Готові закрутки, що остигли, прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання, де вони можуть зберігатися до самої весни.