Мариновані помідори дамські пальчики

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт заготівлі помідорів на зиму, до його складу входять улюблені спеції та консерванти. Сьогодні ми поділимося з вами нашим фірмовим рецептом маринованих помідорів сорту дамські пальчики. Це солодкий сорт помідорів з невеликою кислинкою, м’ясистою щільною серцевиною та міцною шкіркою. Помідори, закатані за нашим рецептом, виходять соковитими, хрусткими та трохи солодкими.

Інгредієнти
Порції: +3
На порцію
Калорії: 27 ккал
Білки: 0.5 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 6.7 г
Кроки
35 хвДрук
  • Як приготувати мариновані помідори? Помідори ретельно промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки. Викладаємо помідори на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохли.
  • Часник чистимо, промиваємо.
  • Листя смородини, хрону та вишні промиваємо під прохолодним струменем води і кладемо на рушник, щоб вони обсохли.
  • Готуємо банки для закочення: промиваємо їх питною содою, добре обполіскуємо водою і стерилізуємо в духовці, над парою або ошпарюємо окропом.
  • На дно кожної банки укладаємо лист хрону, парасольку кропу, листя вишні та смородини.
  • Зубки часнику розрізаємо навпіл і розкладаємо банками, додаємо чорний перець горошком.
  • Так як шкірка у помідорів дуже щільна, розколюємо кожен помідор зубочисткою в районі плодоніжки. Помідори щільно вкладаємо у банки. Для краси листя смородини можна укласти зверху.
  • Наливаємо у каструлю воду і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню та розливаємо окріп по банках. Прикриваємо банки кришками і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб помідори трохи пропарилися.
  • Займемося приготуванням маринаду: у каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь. Додаємо солі та цукор, розмішуємо і доводимо воду до кипіння. Кип’ятимо 3-4 хвилини, додаємо оцет, перемішуємо, кип’ятимо ще одну хвилину і знімаємо каструлю з вогню.
  • З банок зливаємо охолоджений окріп і заливаємо помідори гарячим маринадом.
  • Щільно закручуємо банки прокип’яченими кришками, банки укутуємо теплим пледом і залишаємо при кімнатній температурі на 12-15 годин до повного остигання.

Готові закрутки, що остигли, прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання, де вони можуть зберігатися до самої весни.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь