Не знаєте, як надовго зберегти часник, причому в голівках? Рішення є. Дуже простий і швидкий спосіб приготувати маринований часник на зиму, що нагадує за смаком той, який колись продавали на ринках і базарах.
Інгредієнти
Порції: –+
- Часник 1 кг.
 - Оцет столовий 9% 200 мл.
 - Сіль 30 гр.
 - Цукор-пісок 30 гр.
 - Перець чорний горошок 20 шт.
 - Перець чорний запашний 20 шт.
 - Лавровий лист 2 шт.
 - Вода 200 мл.
 
Кроки
- Для того щоб з легкістю зняти з часнику лушпиння – обдаємо головки окропом і очищаємо від усього, крім останнього шару «шкурки».
 - Підготовлений часник перекладаємо в суху і заздалегідь простерилізовану банку.
 - Приготуємо маринад. У воду додаємо спеції, сіль і цукровий пісок – доводимо до кипіння і готуємо ще близько 7-10 хвилин.
 - Одержаний розсіл охолоджуємо і заливаємо ним банки з часником.
 
Закручуємо кришки і прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!


