Оригінальний спосіб заготовити часник на зиму – це замаринувати пекучі головки разом з буряком. Рецепт дуже швидкий і простий, а в результаті ми отримуємо дуже красиву, смачну, а головне корисну закуску!
Інгредієнти
Порції: –+
- Часник 4 головки
- Вода 500 мл.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
- Сіль 50 гр.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Лист лавровий 1 шт.
- Кмин 1 ч. л.
- Буряк 50 гр.
Кроки
- Підготуємо основний продукт -часник. Обережно очищаємо його від надлишків лушпиння, але обов’язково залишаємо один шар для того, щоб головка не розпалася, а тримала форму.
- Очищений часник, ретельно промиваємо під струменем води і відварюємо в окропі близько 3 хвилин. Після, поміщаємо головки в крижану воду для максимально швидкого охолодження.
- Буряк нарізаємо часточками невеликого розміру.
- У заздалегідь простерилізовану банку викладаємо бурякові слайси і головки часнику.
- Займемося маринадом. У каструлі змішаємо воду, спеції, сіль і цукровий пісок – кип’ятимо приблизно 5 хвилин і перед тим, як зняти з вогню – вливаємо оцет.
- Вміст банки заливаємо киплячим розсолом і закриваємо кришкою. Накриваємо ковдрою до повного охолодження.
Коли розсіл стане кімнатної температури – переміщаємо тару в холодильник. Закуска буде готова через кілька днів, а зберігати її в холоді можна довгі місяці. Приємного апетиту!