Прекрасна закуска, відмінно підходить до різних застіль і страв. Маринований часник дуже легкий у приготуванні, а зі столу завжди розлітається в одну мить, завдяки своєму насиченому і терпкому смаку, який відмінно доповнює смак гарячих страв і безлічі консервацій.
Інгредієнти
Порції: –+
- Часник 350-400 гр.
- Вода 1 л.
- Сіль 50 гр.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Оцет столовий 9% 100 мл.
Кроки
- Готуємо всі необхідні компоненти: зважуємо часник і відміряє необхідну кількість цукрового піску, солі і оцту.
- Головки молодого часнику очищаємо від лушпиння і промиваємо.
- Розбираємо на зубчики.
- Бланшуємо зубчики в окропі близько 3-4 хвилин.
- Гарячий часник розкладаємо на дно чистих і сухих баночок.
- Займемося маринадом. Нагріваємо один літр води і туди ж додаємо по 50 грам солі і цукру – кип’ятимо приблизно 4 хвилини і перед самим зняттям з плити – вливаємо 100 мілілітрів оцту.
- Киплячим розсолом заливаємо зубчики і відразу ж закочуємо банки стерильними кришками. Перевертаємо кришками вниз і накриваємо ковдрою, залишаємо приблизно на 1-2 доби до повного охолодження.
Приємного апетиту!