У ці млинці неможливо не закохатися! З кожним шматочком ніби наповнюєшся чимось дуже теплим і затишним. За моїми спостереженнями, на будь-якому застіллі серед усіх страв картопляні млинці з пюре — завжди фаворити. Ще б пак, адже вони виходять такими яскравими і ніжними з тушкованим курячим м’ясом і грибами. Просто рай для любителів всього і відразу!
Такі млинці — абсолютно самодостатнє блюдо, яке не вимагає гарніру або чогось ще. Ну хіба що свіжий салат з овочів буде тут дуже навіть до місця. Відтінити смак допоможе також сметанний соус з часником або звичайний томатний. Тут вже вам вибирати!
- Картопля 400 гр.
- Молоко коров’яче 300 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Борошно пшеничне 150 гр.
- Олія соняшникова 5 ст. л.
- Цибуля зелена ½ пучка
- Сметана 20% за смаком
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Печериці свіжі 300 гр.
- Курячий фарш 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Відваріть картоплю і зробіть з неї пюре.
- Додайте подрібнений часник і всипте сіль з цукром.
- Нагрійте в каструлі молоко і додайте туди картопляне пюре. Добре перемішайте.
- Вбийте яйце і дрібно наріжте зелену цибулю. Посоліть заготовку за смаком.
- Влийте соняшникову олію.
- Всипте просіяне борошно. Перемішайте.
- Віночком змішайте картопляне тісто до однорідного стану.
- Змастіть сковороду олією і добре розігрійте.
- Налийте тісто ополоником і круговими рухами розподіліть по дну сковорідки. Смажте на повільному вогні.
- Перевертайте млинець тільки тоді, коли одна сторона підрум’янилася. Після кожного млинця злегка змащуйте сковороду олією.
- Дрібно наріжте ріпчасту цибулю і обсмажте її до золотистого відтінку.
- Додайте печериці, а через 5-7 хвилин м’ясний фарш. Посоліть, поперчіть за смаком. Тушкуйте до готовності.
- Викладіть начинку на кожен млинець і щільно загорніть. Готову страву подавайте зі сметаною або улюбленим домашнім соусом. Приємного апетиту!
Якось то мене потягнуло на експерименти і я обернула частину млинців в рисовий папір. Сформувала трубочки-палички і підвернула краї. Далі такі трубочки потрібно трохи обсмажити у вершковому маслі до рум’яності. Так картопляні млинці знайдуть приємний хрускіт. Вийде відмінна закуска до пива, наприклад!