Найсмачніша грибна ікра з печериць на зиму

грибна ікра з печериць на зиму

Неймовірно смачна грибна ікра вийде у вас за вказаним нижче рецептом. Шампіньйони відрізняються ніжним трохи кремовим смаком, тому і закуска з них виходить відповідна. Ніяких додаткових інгредієнтів, крім цибулі з морквою, перцю і часнику. Щоб не “перебити” смак грибів. Овочі попередньо обсмажуються, щоб ікра вийшла ще більш соковитою і смачною.

За рецептом рекомендують стерилізувати ікру в банках. Якщо робити це не хочеться, то тушкувати в цілому гриби з овочами потрібно 2 години – тут кому що зручніше. Така ікра відмінно підійде для тостів і бутербродів, а також в якості заправки до салату, супу та інших страв.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Промийте і обсушіть гриби, наріжте невеликими шматочками.
  • Залийте водою і відправте на вогонь. Як тільки водичка закипить, зменшіть вогонь і варіть ще 10 хвилин. Обов’язково знімайте пінку, що утворюється.
  • Злийте воду і відправте гриби обсмажуватися з додаванням рослинної олії протягом 15-20 хвилин.
  • Очистіть цибулю, часник і моркву. Цибулю дрібно порубати, моркву натріть на тертці.
  • Коли гриби злегка охолонуть, пропустіть їх через м’ясорубку разом з часником.
  • Розігрійте сковорідку з додаванням рослинної олії і обсмажте цибулю до золотистого кольору.
  • Потім додайте моркву і смажте все разом до м’якості.
  • Гриби викладіть в сковороду, де смажили їх спочатку. Туди ж відправте пересмажені моркву з цибулею. Посоліть, поперчіть і тушкуйте ще 20 хвилинок.
  • Перед приготуванням додайте оцет і перемішайте.
  • Розкладіть ікру по заздалегідь підготовленим баночках, гарненько утрамбувавши закуску.
  • Банки встановіть в каструльку, залийте водою, накрийте банки кришками і стерилізують після закипання води 45 хвилин.
  • Готові баночки закатати і дайте повністю охолонути, перевернувши їх догори дном.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь