Неймовірно смачна грибна ікра вийде у вас за вказаним нижче рецептом. Шампіньйони відрізняються ніжним трохи кремовим смаком, тому і закуска з них виходить відповідна. Ніяких додаткових інгредієнтів, крім цибулі з морквою, перцю і часнику. Щоб не “перебити” смак грибів. Овочі попередньо обсмажуються, щоб ікра вийшла ще більш соковитою і смачною.
За рецептом рекомендують стерилізувати ікру в банках. Якщо робити це не хочеться, то тушкувати в цілому гриби з овочами потрібно 2 години – тут кому що зручніше. Така ікра відмінно підійде для тостів і бутербродів, а також в якості заправки до салату, супу та інших страв.
Інгредієнти
Порції: –+
- Печериці свіжі відварені 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 1 головка
- Рослинна олія 100 мл.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Промийте і обсушіть гриби, наріжте невеликими шматочками.
- Залийте водою і відправте на вогонь. Як тільки водичка закипить, зменшіть вогонь і варіть ще 10 хвилин. Обов’язково знімайте пінку, що утворюється.
- Злийте воду і відправте гриби обсмажуватися з додаванням рослинної олії протягом 15-20 хвилин.
- Очистіть цибулю, часник і моркву. Цибулю дрібно порубати, моркву натріть на тертці.
- Коли гриби злегка охолонуть, пропустіть їх через м’ясорубку разом з часником.
- Розігрійте сковорідку з додаванням рослинної олії і обсмажте цибулю до золотистого кольору.
- Потім додайте моркву і смажте все разом до м’якості.
- Гриби викладіть в сковороду, де смажили їх спочатку. Туди ж відправте пересмажені моркву з цибулею. Посоліть, поперчіть і тушкуйте ще 20 хвилинок.
- Перед приготуванням додайте оцет і перемішайте.
- Розкладіть ікру по заздалегідь підготовленим баночках, гарненько утрамбувавши закуску.
- Банки встановіть в каструльку, залийте водою, накрийте банки кришками і стерилізують після закипання води 45 хвилин.
- Готові баночки закатати і дайте повністю охолонути, перевернувши їх догори дном.