Неймовірно смачний і ароматний суп з фрикадельками і галушками

Для цього супу готуються фрикадельки з курячої грудки. Вони виходять ніжними і ароматними. Картопля тут не використовується, так як вона буде перебивати смак галушок з яйця, борошна, води, рослинної олії, солі і перцю.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
2 год 5 хвДрук
  • Для початку з курячої грудки зрізаємо філе. Кістку разом зі шкірою відправляємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Солимо і додаємо лавровий лист. Відправляємо на вогонь.
  • Філе нарізаємо на шматочки і кладемо в підходящу ємність. Одну цибулину, чистимо і розрізаємо на великі шматки. Відправляємо її до курки.
  • За допомогою блендера або м’ясорубки подрібнюємо курку разом з цибулею.
  • Додаємо до фаршу трохи солі, солодкий перець і свіжу зелень. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.
  • Починаємо ліпити фрикадельки. Для цього руки злегка змочуємо у воді і катаємо з фаршу кульки середнього розміру.
  • Тепер відправляємо кульки з курячого фаршу в киплячий бульйон. Включаємо середній вогонь і варимо приблизно 15 хвилин, періодично знімаючи піну.
  • Починаємо готувати тісто для галушок. Одне яйце розбиваємо в глибоку миску.
  • Додаємо рослинну олію, просіяне борошно, солодкий сушений перець і трохи свіжого кропу.
  • Починаємо замішувати тісто за допомогою вилки, поступово додаючи воду. Консистенція готового тіста повинна нагадувати тісто для пиріжків. Можна додати більше води, тоді тісто буде більш рідким і галушки зваряться швидше.
  • Акуратно відправляємо їх в бульйон. Для цього беремо чайну ложку, набираємо невелику кількість тіста і за допомогою іншої ложки зіштовхуємо його в бульйон. Варимо галушки, поки вони не спливуть.
  • За цей час готуємо зажарку. На рослинній олії обсмажуємо дрібно нарізану моркву і цибулину до м’якості. Відправляємо овочі в суп і перемішуємо.
  • Варимо ще пару хвилин і вимикаємо вогонь. Дістаємо кістку і шкіру курячої грудки. Накриваємо кришкою і даємо настоятися 10 хвилин.

Розливаємо суп з фрикадельками і галушками по тарілках і посипаємо зверху свіжим кропом. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь