Яка господиня не любить експериментувати з рецептами? Звичайно, в кожній родині є свої усталені улюблені страви, але завжди хочеться внести різноманітність. Огірки “Празькі” якнайкраще підходять для цієї затії. Смак зимової заготовки порадує вас холодною зимою!
Особливими ці огірочки робить маринад. Тільки уявіть: ніякого оцту, який часто перебиває смак овочів. Огірки маринуються в розчині з лимонною кислотою, гірчицею, сіллю, цукром і чорним перцем. Смак виходить цікавим, кисло-солодким. Огірки “Празькі” на зиму-справжня знахідка!
- Огірок 1.5 кг.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Перець чорний горошок 6 шт.
- Лимон 20 гр.
- Часник 4 зуб.
- Кріп парасольки за смаком
- Вода 1 л.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Сіль 40 гр.
- Промийте огірки і залийте їх холодною водою, залиште на 3 години. Перекладіть їх в стерилізовані банки.
- Промийте кріп і очистіть часник. Великі часточки можна розрізати навпіл. Покладіть в банки ці інгредієнти разом з часточками лимона.
- Залийте банки окропом і накрийте кришками. Накрийте їх рушником і залиште на півгодини.
- Злийте рідину з банок і додайте до неї ще 100 мл кип’яченої води. Додайте сіль, цукор і зваріть маринад.
- Поки вариться маринад, додайте в банки зернову гірчицю і перець горошком.
- Коли маринад закипить, додайте лимонну кислоту. Залийте рідиною огірки, закрийте банки кришками, переверніть, укутайте і залиште остигати.
Інгредієнти в рецепті огірків “празьких” з лимоном розраховані на дві літрові баночки. Настійно рекомендую вам приготувати партію хоча б в два рази більше. Ось побачите, як розходяться баночки! А ви вже готуєте закрутки? Діліться улюбленими рецептами!