Якщо хочеться здивувати гостей незвичайним десертом, приготуйте їм оксамитовий “Медовик”. Такий неймовірно ніжний і смачний десерт нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста
- Цукор-пісок 200 гр.
- Мед квітковий 250 мл.
- Масло вершкове 150 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Борошно пшеничне 700 гр.
- Для крему
- Жовток яєчний 7 шт.
- Молоко коров’яче 500 мл.
- Цукор-пісок 160 гр.
- Крохмаль картопляний 45 гр.
- Масло вершкове 180 гр.
- Екстракт ванілі 1 ст. л.
- Сир Маскарпоне 650 гр.
- Для ганаша
- Шоколад чорний 70 гр.
- Вршки 21% 60 мл.
Кроки
- У ємності з’єднуємо мед з содою і нагріваємо на водяній бані до пишності.
- У розтоплений мед додаємо цукор і вершкове масло, продовжуємо нагрівати масу до повного розчинення цукрового піску.
- Тепер вводимо яйця, добре все розмішуємо і прогріваємо ще 5 хвилин.
- Отриману масу карамельного кольору переливаємо в миску і невеликими порціями підсипаємо борошно, замішуємо круте, але м’яке тісто.
- Ділимо його на 8-10 рівних частин. Кожну розгортаємо до товщини 2 мм. вирізаємо коржі потрібного діаметру, робимо проколи виделкою і випікаємо 5 хвилин при 170 °С.
- Готові коржі охолоджуємо, а в цей час підготуємо для їх просочення крем.
- У миску з яєчним жовтками відправляємо цукор з крохмалем і екстрактом ванілі, розмішуємо віночком до однорідності.
- Молоко доводимо до кипіння і тонкою цівкою вливаємо в яєчну суміш.
- Повертаємо масу на вогонь і при постійному помішуванні уварюємо до загустіння.
- У заварну масу втручаємо м’яке вершкове масло і накриваємо плівкою, прибираємо в прохолодне місце на 3 години.
- Після заварний крем з’єднуємо з вершковим сиром і збиваємо до однорідності.
- Кожен корж промазуємо кремом і збираємо торт.
- Кремом повністю покриваємо зібраний десерт і прибираємо в прохолодне місце на кілька годин, бажано на всю ніч.
- Перед подачею наносимо ще один шар крему, вирівнюємо торт.
- Для ганаша шматочки чорного шоколаду заливаємо гарячими вершками, залишаємо на 2 хвилини, а потім розмішуємо до однорідності.
- За допомогою кулінарного мішка наносимо ганаш на торт, прикрашаємо десерт свіжими фруктами і ягодами. При бажанні пріпиляем шматочки фруктів золотим кандурином.
Пам’ятайте, що мед досить солодкий, тому важливо не переборщити з цукром, інакше десерт вийде занадто нудотним. І якщо все-таки коржі вийшли дуже солодкими, то для їх просочення краще приготувати сметанний крем.