Олів’є з раковими шийками – це смачне та оригінальне частування, яке чудово доповнить ваш святковий стіл. Ваші близькі та гості оцінять яскравий смак та апетитний вигляд салату. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 3 шт.
- Шийки ракові 180 гр.
- Картопля 2 шт.
- Огірок солоний 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Горошок зелений заморожений 120 гр.
- Каперси 10 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Вустерський соус 20 мл.
- Гірчиця 10 гр.
- Вино біле 60 мл.
- Рослинна олія для смаження
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
Кроки
- Підготуємо необхідні продукти до смаку. Ракові шийки використовуємо у готовому вигляді.
- Одинаковим кубиком ріжемо моркву, картопля та огірок. Морква і картопля заздалегідь не варимо, їх термічно оброблятимемо в нарізаному вигляді.
- Далі кубики сирих овочів відправляємо варитись у киплячу підсолену воду на 15 хвилин. Після цього додаємо зелений горошок і варимо ще 5 хвилин. Відкидаємо все на друшляк і промиваємо під холодною водою.
- Курку обсмажуємо в олії на сильному вогні близько двох хвилин з кожної сторони. Шкірка птиці має добре підрум’янитися.
- М’ясо обсмаженої та злегка охололої птиці ріжемо невеликим кубиком.
- Приготуємо соус. Збиваємо яєчні жовтки із сіллю, цукром, гірчицею та білим вином. Інтенсивно працюємо віночком або блендером, потім додаємо вустерський соус і ще раз перемішуємо.
- Усі підготовлені продукти відправляємо до салатника. Сюди ж викладаємо подрібнені каперси та дрібно порізані відварені ракові шийки. Заправляємо та перемішуємо.
Олів’є з раковими шийками готовий. Подавайте частування до столу!