Корисний та некалорійний варіант сніданку на двох. Влітку в сезон овочів омлет з курячих яєць з кабачками та сиром ідеально впишеться в раціон тих, кому хочеться легкої, але ситної їжі.
Що ж потрібно для приготування омлету з кабачками в духовці
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 250 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Часник 1 зуб.
- Борошно пшеничне 1 ч. л.
- Сир Пармезан 60 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 118 ккал
Білки: 8.8 г
Жири: 7.1 г
Вуглеводи: 4.9 г
Кроки
- Потерти молоді кабачки разом із шкіркою на тертці крупно. Віджати сік вручну, щоб він не розріджив надмірно омлет.
- Частку часнику почистити і потерти на дрібній тертці.
- У миску вбити яйця, влити молоко, посолити, поперчити, всипати борошно.
- Ретельно збити суміш міксером чи віночком.
- Підготувати густо змащену вершковим маслом форму для запікання. Викласти туди натерті кабачки, присипати часником.
- Залити овочі сумішшю з молока та яєць.
- Зверху посипати натертим на грубій тертці сиром.
- Запікати омлет у духовці з температурою 200 градусів протягом півгодини.
Після духовки омлет трохи осяде, але це не страшно і не впливає на смак.
Смачного!