Оселедець під шубою в лаваші – це абсолютно новий «погляд» на всьому відомий рибний салат, який здивує дегустаторів не лише своїм зовнішнім виглядом, а й яскравим насиченим смаком. Просочений соками та соусом лаваш, приведе вас у захват!
Інгредієнти
Порції: –+
- Оселедець філе 500 гр.
- Лаваш тонкий 3 пластини
- Картопля 2 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Буряк 1 шт.
- Зелень 1 пучок
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Для маринаду:
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Вода 100 мл.
Кроки
- Буряк, картоплю та моркву промиваємо та запікаємо в духовці до м’якості. Вкруто відварюємо яйця. Згадані компоненти, після остигання, очищаємо від шкірки та шкаралупи.
- Цибулю нарізаємо дрібними кубиками і маринуємо в суміші з води, оцту, солі та цукрового піску. Інші овочі подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами. Картоплю з’єднуємо з рубаною зеленню.
- Буряк змішуємо з сіллю та майонезом.
- На столі розстеляємо великий пласт лаваша та розподіляємо масу з буряка. Другий і третій листок розрізаємо навпіл.
- На половинку заготовки кладемо частину лаваша, зверху картоплю та соус.
- Далі викладаємо ще пласт лаваша + морква з майонезом.
- Потім знову лаваш і натерті яйця, не забуваємо присмажити майонезом.
- В останню чергу викладаємо останній лист лаваша та скибочки оселедця.
- Згортаємо щільний рулет, обертаємо плівку і відправляємо мінімум на одну годину в холодильну камеру.
Після охолодження нарізаємо порційно та подаємо до столу. Смачного!