Овочевий террін

Овочевий террін – це можна сказати дієтична, але дуже смачна та оригінальна закуска на будь-який випадок. Деякі скажуть, що це звичайна охолоджена запіканка, проте краще спробувати самому, щоб переконатися в зворотному раз і назавжди.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Добре помийте овочі та просушіть їх. З цибулини зніміть сухе лушпиння і зріжте кінчики з обох боків. Болгарський перець запікайте в духовці при 200 градусах до темних підпалин на шкірці. Потім оберніть його в пакет, щоб він пропарився. Після цього зніміть шкірку, видаліть насіння і наріжте смужками м’якоть.
  • Молоденький баклажан середнього розміру наріжте кружальцями завтовшки приблизно 5 мм. Посоліть нарізку і відставте на 10 хвилин.
  • Невеликий молодий кабачок наріжте тонкими кухлями і обсмажте на олії до м’якості.
  • Кружочки баклажанів промийте від солі і обсмажте на сковороді до золотистого кольору.
  • У каструлю влийте воду, викладіть в неї цибулину розрізану навпіл, горошини перцю і лавровий лист. Доведіть рідину до кипіння та проваріть протягом 10-15 хвилин. Після цього вийміть спеції та цибулю, розкришіть бульйонний кубик і посоліть відвар за смаком. Перед заливкою терріну розведіть в рідині агар-агар, закип’ятіть і проваріть 1-2 хвилини.
  • Візьміть форму відповідного розміру, це може бути пластиковий контейнер. Викладіть у нього шар із печеного болгарського перцю.
  • Далі покладіть шар із обсмажених кабачків.
  • Потім викладіть кухлі баклажанів. Якщо продукти залишилися, то продовжуйте чергувати шари, кожен із них трохи підсолюйте.
  • Залийте овочі гарячим бульйоном із агар-агаром. Коли заготівля охолоне, заберіть її в холодильник на 1 годину для застигання.

Застиглий овочевий террин акуратно витягніть із форми і подавайте на стіл у охолодженому вигляді. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь