Овочевий террін – це можна сказати дієтична, але дуже смачна та оригінальна закуска на будь-який випадок. Деякі скажуть, що це звичайна охолоджена запіканка, проте краще спробувати самому, щоб переконатися в зворотному раз і назавжди.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Сіль кухонна за смаком
- Кабачок 1 шт.
- Вода 400 мл.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Агар-агар ½ ст.
- Лист лавровий 1 шт.
- Кубик бульйонний грибний/овочевий ½ шт.
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Добре помийте овочі та просушіть їх. З цибулини зніміть сухе лушпиння і зріжте кінчики з обох боків. Болгарський перець запікайте в духовці при 200 градусах до темних підпалин на шкірці. Потім оберніть його в пакет, щоб він пропарився. Після цього зніміть шкірку, видаліть насіння і наріжте смужками м’якоть.
- Молоденький баклажан середнього розміру наріжте кружальцями завтовшки приблизно 5 мм. Посоліть нарізку і відставте на 10 хвилин.
- Невеликий молодий кабачок наріжте тонкими кухлями і обсмажте на олії до м’якості.
- Кружочки баклажанів промийте від солі і обсмажте на сковороді до золотистого кольору.
- У каструлю влийте воду, викладіть в неї цибулину розрізану навпіл, горошини перцю і лавровий лист. Доведіть рідину до кипіння та проваріть протягом 10-15 хвилин. Після цього вийміть спеції та цибулю, розкришіть бульйонний кубик і посоліть відвар за смаком. Перед заливкою терріну розведіть в рідині агар-агар, закип’ятіть і проваріть 1-2 хвилини.
- Візьміть форму відповідного розміру, це може бути пластиковий контейнер. Викладіть у нього шар із печеного болгарського перцю.
- Далі покладіть шар із обсмажених кабачків.
- Потім викладіть кухлі баклажанів. Якщо продукти залишилися, то продовжуйте чергувати шари, кожен із них трохи підсолюйте.
- Залийте овочі гарячим бульйоном із агар-агаром. Коли заготівля охолоне, заберіть її в холодильник на 1 годину для застигання.
Застиглий овочевий террин акуратно витягніть із форми і подавайте на стіл у охолодженому вигляді. Смачного!