Торти бувають не лише солодкими. Дуже смачні коржі виходять із печінки, прошарок можна зробити з тушкованих овочів, грибів або варених яєць. У вас вийде оригінальна страва, яка буде на святковому столі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 150-200 гр.
- Борошно пшеничне 50-70 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Сир Пармезан 50-80 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Часник 1-2 зубчика
- Зелень за смаком
- Огірок для прикраси
- Молоко коров’яче 80-100 мл.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Олія соняшникова 2-3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 225 ккал
Білки: 9.4 г
Жири: 16.9 г
Вуглеводи: 8.7 г
Кроки
- Рецепт печінкового торта з курячої печінки з морквою простий у приготуванні! Печінку помийте та подрібніть її за допомогою блендера. Додайте до печінки одне яйце, борошно, молоко, сіль, перець та олію, замісіть тісто.
- Розігрійте сковорідку, влийте трохи олії, це потрібно зробити тільки для першого млинця, далі смажте млинці без олії. Влийте черпаком невелику кількість тіста, розподіліть його по сковороді та обсмажте з двох боків до готовності. Смажте млинці, доки не закінчиться тісто.
- Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертку. Обсмажте овочі на соняшниковій олії, додайте сіль та спеції до смаку. Цю засмажку використовуватимемо як начинку для торта.
- Сир натріть на середній тертці. Змішайте сир, майонез, подрібнений часник.
- Щоб страва виглядала цікаво та красиво. Викладіть на плоску страву кілька листів салату, покладіть перший печінковий млинець, змастіть його майонезом, викладіть частину овочевої засмажки, накрийте другим млинцем, змастіть його сирно-майонезним соусом. Робіть так з усіма млинцями, чергуючи начинки. Верхній млинець змастіть майонезом і посипте рубаною зеленню і прикрасьте огірком
- Поставте торт у холодильник щонайменше 2 години, щоб він просочився.
Смачного!