Печінковий торт з яловичої печінки з морквою та цибулею

Торт з печінки з прошарками моркви та цибулі – оригінальна та смачна страва. Печінкові коржі просочуються ніжною овочевою засмажкою і просто тануть у роті. Важливо дати печінковому тортику добре просочитися в холодильнику кілька годин. 

Інгредієнти
Порції: +6
На порцію
Калорії: 159 ккал
Білки: 12.5 г
Жири: 8.0 г
Вуглеводи: 8.9 г
Кроки
30 хвДрук
  • Для того, щоб приготувати печінковий торт з морквою та цибулею, необхідно підготувати печінку. Для цього ретельно промиваємо продукт, зрізаємо всі плівки та прожилки, заливаємо її холодною водою. Вимочуємо печінку як мінімум дві години. Після замочування печінку ріжемо на шматки і подрібнюємо в кашку. Для цього можна використовувати м’ясорубку чи блендер. Одну цибулину очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. У широкій мисці з’єднуємо подрібнену печінку і нарізану цибулю. Додаємо кефір та яйця, олію та сіль, ретельно перемішуємо. Зверху просіюємо борошно і вимішуємо віночком, щоб розбити всі грудочки. Консистенція печінкової маси виходить середньої густоти і нагадує тісто для оладок.
  • У сковорідці розігріваємо невелику кількість рослинної олії та виливаємо порцію печінкової маси. Зручно дозувати ополоником. Розподіляємо масу за допомогою ложки по периметру сковороди. Смажимо на середній температурі протягом трьох-чотирьох хвилин із кожного боку. Готові рум’яні млинці складаємо стосом на окрему плоску тарілку.
  • Цибулю, що залишилася, очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Розігріваємо невелику кількість олії на сковороді і обсмажуємо в ній цибулю до напівпрозорості. Моркву очищаємо, промиваємо та натираємо на великій тертці. Додаємо до цибулі, перемішуємо та продовжуємо обсмажувати на низькій температурі до м’якості моркви. Якщо хочете надати готовому торту більш насиченого смаку, варто трохи зарум’янити моркву з цибулею.
  • Для приготування соусу змішуємо в окремому посуді сметану, майонез, чорний перець мелений і пропущений через прес часник. Для складання торта укладаємо печінковий млинець на плоске блюдо сервіровки, змащуємо його приготованим соусом. Покриваємо засмажкою із цибулі та моркви. Накриваємо наступним млинцем. Повторюємо цю послідовність дій, доки не закінчаться всі млинці та засмаження. На останній укладений млинець наносимо сметанний соус і посипаємо його натертим на дрібній тертці вареним яйцем. За бажанням можна посипати рубаною зеленню.
  • Сформованому торту даємо охолонути і просочитися в холодильнику протягом кількох годин.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь