Цей суп відрізняється від інших овочевих супів міцним наваристим кислуватим бульйоном, адже варять капусняк з квашеної капусти. Вона повинна бути насиченою за смаком, трохи терпкою і хрусткою. Також в суп для густоти додають крупу: рис, пшоно і іноді перловку. Пісний варіант супу капусняк не містить м’яса, а в звичайні дні в бульйон можна додати відварне м’ясо, шкварки і сало.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна квашена 400 гр.
- Картопля 4 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Рис білий 4 ст. л.
- Вода 3 л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
На порцію
Калорії: 215 ккал
Білки: 5 г
Жири: 7 г
Вуглеводи: 35 г
Кроки
- Закип’ятіть у каструлі воду, відправте туди добре промитий рис і картоплю, нарізану кубиками. Варіть 10 хвилин.
- Зробіть заправку для супу: загасіть на слабкому вогні подрібнену цибулю та моркву. Всі овочі для супу мають бути нарізані дуже дрібно. Додайте до цибулі з морквою капусту і тушкуйте до м’якості. Капусту також можна подрібнити у блендері. Так пісний капустняк нагадуватиме однорідну густу юшку.
- Додайте овочі в каструлю до картоплі та рису. Спробуйте бульйон та посоліть його. Якщо є, влийте трохи розсолу від капусти — бульйон буде ще більш насиченим. Любителі спецій можуть додати трохи кмину, коріандру або сушеного кропу.
- Рис і картопля повинні добре розваритись, щоб надати супу густу текстуру. Наприкінці варіння додайте часник, пропущений через прес.
- Дайте готовому супу настоятися під кришкою 20-30 хвилин. Посипте капустняк зеленню перед подачею.