Помідори чері у желатині

Желатин у чері при консервуванні додають для того, щоб після всіх маніпуляцій томати в заготівлі добре зберігали свою форму, були твердими та пружними.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
24 год 0 хвДрук
  • Готувати помідори чері у желатині легко! Томати ретельно вимити. Якщо чері попалися великі, порізати навпіл.
  • Цибулини почистити, сполоснути та порізати тонкими пластинами.
  • На дно вимитої банки покласти кілька гілочок кропу. Крім зелені, можна брати парасольки.
  • Туди ж відправити горошини перцю та покласти пару платівок цибулі. Цибулю прикрити помідорами чері, виклавши їх зрізами вниз.
  • Наповнити до країв банки вмістом, чергуючи шари з чері та цибулі. Залити желатин невеликою кількістю води за інструкцією та дати йому набрякнути.
  • Влити в каструлю воду, розмішати в ній сіль та цукровий пісок. Довести до кипіння, викласти желатинову масу. Перемішати до розчинення желатину, влити оцет. Забрати маринад з вогню.
  • Влити в банки із заготовками маринад та прикрити їх кришками.
  • У широку каструлю на дно застелити рушник у кілька шарів, поставити туди заготовки та влити гарячу воду до шийок банок. Дати воді залишити на інтенсивному вогні 10 хв.
  • Банки закрутити кришками і перевернути догори дном, загорнути в ковдру.

Після остигання протягом доби заготівлі зажелюються, їх можна віднести на зберігання до підвалу.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь